Zoeken op het internet

Google

maandag 19 november 2007

5 - 1 pandoering in Brugge

Ploeg 1 trok met 2 reservespelers Klaas en Sven naar Brugge. De eerste 3 borden moesten dan maar proberen de zaak in evenwicht te houden. Het draaide echter anders uit ...
Freddy met wit kreeg opnieuw een Pirc tegen. Hij was tegen deze verdediging al eens tegen een "nul" aangelopen maar had zich niet de moeite getroost op zijn opening op punt te zetten. Ja , dan kan het snel gaan en inderdaad na enkele ontwikkelingszetten met tempowinst kon de Belgische dameskampioene het punt (te) snel binnenhalen.
Op de andere borden werd er hevig slag geleverd. Zo had Klaas (debuut in Ploeg 1) tegen een 1850 een betere stelling kunnen opbouwen met wat koningsaanval in het vooruitzicht. Hij kreeg dan ook de opdracht op door te spelen op winst en het remisevoorstel af te slaan. (logisch want als je remise neemt in een betere stelling dan kun je nooit winnen , hé) Wat later gaf het Elo-verschil toch de doorslag na een foute combinatie van Klaas. Niks aan te doen.
Dirk had van in de opening een pion geofferd voor een betere stelling maar miste wellicht ergens een goede voortzetting. Het eindspel met een pion minder was dan natuurlijk kansloos.
Ook Sven maakte zijn debuut in ploeg 1 tegen 1800. Het werd met wit een drakenvariant waarbij wit de pionnenstorm wat uitstelde. Sven bleef nauwkeurig spelen en stond op het einde wat beter maar koos eieren voor zijn geld en aanvaardde het remiseaanbod.
Mooi resultaat maar met een betere tijdsverdeling had hij wellicht toch op winst kunnen spelen. Alleszins een geslaagd debuut ! Proficiat !
Walter kon met wit nog eens zijn favoriete Engels bovenhalen. Dat leverde hem een klein voordeel op , dat algauw omsloeg naar een gelijke en wat later naar een mindere stelling. Walter probeerde nog over te gaan naar een eindspel met ongelijke lopers maar zijn tegenstander had dit goed geëvalueerd en gezien dat dit tot winst leidde.
Luc kon met zwart vrij gemakkelijk een gelijke stelling op het bord brengen. De verwikkelingen kwamen toch gauw en zijn tegenstander offerde een kwaliteit voor een pion en een gedekte vrijpion op d6 en kwam zo zelfs veel beter. Luc gaf rond de 40e zet de kwaliteit terug om eeuwig schaak te geven. Dat ging zijn tegenstander uit de weg en zo kwam een toreneindspel op het bord dat duidelijk moest remise zijn. Luc vond zijn stelling echter iets beter en ging door , alles moet gespeeld worden hé ... Het werd tenslotte tegen 20.00u remise door alleen nog 2 koningen op het bord. Groot was zijn ontsteltenis dat hij en zijn tegenstander op het einde nog een winst hadden overzien , niet voor Luc maar voor Brugge !!
Zo zie je maar , Luc had gelijk maar natuurlijk kun je dan zelf ook nog verliezen hé.

In het klassement zakken we natuurlijk enkele plaatsen , er zijn echter nog geen potten gebroken. Volgende keer beter !!

Geen opmerkingen: