Zoeken op het internet

Google

zaterdag 3 november 2007

Open Kampioenschap Wetteren ronde 3

Beste schakers,

Vrijdag was er de 3e ronde van het Open Kampioenschap van Wetteren en de verrassing van de dag was Frank Dufromont die na een lange partij een mooi remise kon versieren tegen Daniel Leus.
Ook Pascal Van Hecke zorgde voor een verrassing maar dan in slechte zin: hij verloor al na 13 zetten van Sven De Smet. Verder was er ook nog een lange zenuwslopende partij tussen Philip Verbaere en Randy Van Houtte, maar Philip had in het eindspel een klein voordeel. Hij won een pion maar moest deze dan weer afgeven en op het einde kon Randy door eeuwig schaak een remise maken. Amato Van Geyt won ook verrassend van Achiel Dhooge, mede dankzij het tijdsvoordeel van één uur. Amato had intussen wel al de betere stelling bereikt. Verder won Luc Michiels toch met enige moeite maar toch nog gemakkelijk van Peter D'haene en verloor Nico Seghers toch na een zeer mooie partij van Walter Defre. Piet Matthys en Dirk Schepens waren op zoek naar hun eerste punt maar Piet kon toch een pion winnen in een gesloten stelling en deze dan toch in het eindspel omzetten in winst. Johan Matthys kwam een pion voor tegen Luc Bogaert in het middenspel, maar aangezien Luc hardnekkig verdedigde moest Johan tevreden zijn met remise. De partij tussen Sven Carlier en Germain De Wilde wordt gespeeld op 16 november en de andere uitgestelde partij tussen Luc Van Hoecke ( die Luccen kweken hier als konijnen zeker! ) en Klaas Van Heddeghem wordt op 7 november gespeeld. Luc Bogaert zal daarna voor de paringen voor ronde 4 zorgen.

Zondag wordt de derde ronde van de interclub gespeeld: Wetteren 1 tegen Aalter 2 en Wetteren 2 tegen Aalter 5. Wetteren 1 zal moeten opletten en Wetteren 2 zou normaal gezien toch moeten winnen.

Volgende week vrijdag is er ook de mindere goden. Benieuwd of Wetteren hier zal presteren. Komen supporteren is een must of thuis gewoon duimen is ook goed.

Groetjes,

Randy

Geen opmerkingen: