Zoeken op het internet

Google

zondag 18 november 2007

Verslag Wetteren 2

Beste medeschakers,

Zondag was er de vierde ronde van de interclub. Er waren 2 basispionnen vermist: Sven en Klaas. Gelukkig waren er Daniel en Pascal!

De Mercatel was nu onze tegenstander: normaal een gemiddelde van 1500. Deze ploeg moest normaal gezien toch te pakken zijn. Maar blijkbaar hadden ze een beetje schrik en zetten ze hun beste pionnen op:

1. Leus Daniel - Deprez Eddy ( 1746 ) 1-3
2. Matthys Johan - Temmerman Andy ( 1658) 2-2
3.Van Houtte Randy - Poelman Christian (1609) 3-1
4.Van Hecke Pascal - Herremerre Pierre (1459) 3-1

Daniel had dus een zware tegenstander en dat bleek ook uit de opening. HIj kwam niet zo goed te staan, en moest hard verdedigen. Zijn tegenstander gaf dan plotseling een offer op h7 voor een pion, met een mogelijke matdreiging. Daniel wist deze te ontwijken maar moest dan ineens toch opzien tegen een grote aanval op zijn koningsvleugel die niet te houden was. Zo verloor hij dus.

Johan begon op het eerste bord ook niet al te goed: hij verloor een pion in de opening. Zijn tegenstander begon echter stomme zetten te spelen, zodat Johan op zijn gemak een grote ontwikkelingsvoorsprong kon nemen, samen met een kleine aanval op zijn tegestander. Zijn tegenstander zag deze en stelde remise voor wat door Johan in dank werd aanvaard.

Randy zat het langste bezig. Hij begon echter met een mooie opening en won zelf na 15 zetten een pion. Zijn tegenstander weerde zich echter hardnekkig, mede dankzij een aanval op de koningsvleugel van Randy. Zijn tegenstander beging echter een offer, en even daarna nog een en daarna nog een . Zijn tegenstander moest dan echter opzien tegen een te grote overmacht van Randy. En zo won Randy de partij.

ijn tegenstander. Hij won eerst door een mooie aanval een pion, en zette nog door en dit leverde op: hij won de kwaliteit en even later zelf een stuk waarna zijn tegenstander opgaf.

Toch nog een moeizame overwinning, hopelijk blijft dit dan zo duren.

Groetjes

Randy

1 opmerking:

Johan Matthys zei

Op het moment dat mijn tegenstrever remise aanbiedt staat hij één pion voor en heeft het loperpaar nog (ik dus niet), tegen enige, weinig concrete, dreiging van mij, maar stomme zetten heeft hij dan nog niet gespeeld, en ik heb de remise dan ( met enige dank ) aanvaard, groeten, Johan.