Zoeken op het internet

Google

zaterdag 10 november 2007

Mindere goden ronde 1

Vrijdag was er de eerste ronde van de Mindere Goden. We hadden naar mijn mening onmiddellijk de sterkste ploeg van onze groep in ons midden.

Sven moest op het eerste bord tegen Van Dorpe Filip. (1671) Sven en Filip hielden elkaar in evenwicht, maar na een complete vergissing van Sven: de tijd is 1.30 voor de eerste dertig zetten+ een uur KO. Sven dacht dat dit voor 40 zetten gelde. Zo begon hij te blitzen, en verloor alles een beetje uit het oog. Hij kon zich daarna gelukkig hertstellen, maar niet voldoende voor een tegenstander van dit calber.

Randy speelde op het tweede bord tegen Veroeven Albert.(1637) Hij begon zééér slecht in de opening waardoor hij een pion verloor met potentiële pionnen die volgen. Randy weerde zich echter hardnekkig en haalde zijn pion terug met even later zelf pionwinst!! Hij kon dit door een mooie aanval omzetten in winst.

Koen mocht zijn eerste ELO-match spelen op het derde bord. Hij speelde spijtig genoeg tegen een tegenstander van eind de 1500 ELO. HIj trok zich daar niets van aan en speelde zoals het hem beaamde: goed. Ondanks hij een goed spel speelde kon zijn tegenstader toch een opening ontfrutselen in Koen's koningstelling en zo de partij winnen.

Sven mocht eveneens zijn eertse ELO-atch spelen. Ook hij had een 1500 aan de andere kant van zijn bord zitten. Hij ging echter vol goede moed ten aanval en kon een prachtig gelijke stelling maken, die hij al even prachtig verloor door zijn dame te verliezen.

Eindresultaat:

Wettere 6 - 10 Jean Jaures 2

Dit beloofd voor de volgende ronde in december

Ciao

Randy Van Houtte

Geen opmerkingen: