Zoeken op het internet

Google

zondag 9 januari 2011

Wetteren 2 op bezoek bij leider Aalst

Nico op bord 1 mocht zijn siciliaans nog eens bovenhalen tegen Gerrit Van Den Eede (1927), na iets minder uit de opening te komen was zwart op verdedigen aangewezen, na het verliezen van een pion dan maar een tweede pion weggegeven voor een tegenaanval maar wit zag het anders 1-0.

Freddy sloeg het remiseaanbod van zijn tegenstander af (elo 1552) en wikkelde af naar een volgens hem gewonnen eindspel, toen Freddy even later begon te vloeken wisten we hoe laat het was 2-0.

Johan was van plan om een snelle remise te spelen maar na het winnen van een kwaliteit na ongeveer 10 zetten (tegen elo 1526) was hij moreel verplicht om verder te spelen. Het duurde nog een hele tijd maar beetje bij beetje werd de stelling van de tegenstander afgebroken 2-1.

Klaas heeft lange tijd een gelijke stelling kunnen houden tegen een aanvallende witspeler (elo 1511) maar dan besloot hij om zelf aan te vallen en won een paar pionnetjes. Even later stond hij een stuk voor en na een schone combinatie won hij de dame tegen een loper. Game over denk je dan.... niet volgens zijn tegenstander, blijven doorspelen tot wit enkel nog zijn koning had en schaakmat stond 2-2.

Al bij al een mooi resultaat, Wetteren 2 scoort evenveel punten als de 1ste ploeg en blijft in de subtop.

Geen opmerkingen: