Zoeken op het internet

Google

zondag 9 januari 2011

Ondanks kranig verweer toch 6-2 nederlaag.

Met onze standaard opstelling begonnen we vol goede moed aan de verplaatsing naar Temse. Natuurlijk hadden zij gemiddeld een overwicht van 100 Elo maar aanvankelijk ging het goed. Op elk bord speelden we goed mee , Luc en Randy leken goed te staan met wit en Dirk en Roland speelden met zwart een vrij snelle remise , zeker voor Roland een goede zaak want zijn tegenstander had 2150 Elo !
Bovendien kon Randy heel sterk een toren in de stelling van de tegenstander brengen en wikkelde perfect af : we stonden zowaar 1-2 voor !
Maar hiermee is ook alles gezegd :
Koen stond slecht van in de opening en moest wat later verder met een pion minder. Dat kon hij niet houden en na enkele afwikkelingen kon hij opgeven.
Luc offerde een pion voor vele dreigingen op de koningsvleugel , het leek allemaal sterk , maar hij geraakte er niet door. Hij probeerde dan nog het eindspel remise te houden maar logischerwijze lukte dat niet. Walter had met wit een vrij mooie stelling opgebouwd maar vond niet de manier om de pionnenstorm op zijn koning tegen te houden.
Jan met zwart kwam gemakkelijk gelijk uit de opening tot hij wat probeerde op de damevleugel. Iets gemist en lap nog een nul.
Ben vertelde in de auto dat hij graag eens een Svechnikov zou tegenkrijgen , hij had dat juist gestudeerd in zijn vakantie. Ongelooflijk maar hij kreeg juist deze variant tegen. Lange tijd kon hij gelijke tred houden maar verloor in het eindspel een pion en 2 gebonden pionnen winnen het van één pion in een toreneindspel.
het werd dus toch nog een zware nederlaag , we troosten ons met de gedacht dat er meer in gezeten heeft !

Geen opmerkingen: