Zoeken op het internet

Google

maandag 24 januari 2011

Ploeg 1 op een haar na !!

Een redelijk verzwakt Hoboken kwam afgezakt naar Wetteren , het zou dus kampen ...
En het zou zeker spannend worden : Walter pakte met zwart de "poisened pawn" op b2 , misschien dat een computer alles nog kan verdedigen maar voor een mensenbrein is dat niet te doen : 0-1. Geen nood , Jan was in supervorm en speelde een Franse doorschuif met wit alsof hij nooit anders gedaan heeft. Alle ingrediƫnten waren aanwezig met offers en schijnoffers en ingewikkelde combinaties. Zijn tegenstander zag het niet meer en kwam 2 pionnen achter. Jans eerste overwinning mag er zijn ! 1-1
Randy , de laatste tijd in bloedvorm , zocht met zijn O'Kelly de complicaties en kreeg die ook. Het werd en ingewikkelde combinatiestelling maar zijn tegenstander bood hevig weerwerk. Jammer genoeg was het Randy die in de fout ging en 1-2.
Dirk speelde tegen Wim Maes (zo'n 2300) met wit complexloos in de aanval. Het bleef een ongeveer gelijk opgaande strijd tot hij in het eindspel plots een pion ging winnen. Dirk wou echter de stelling , die wellicht toch remise zou worden ondanks de pluspion , niet uitmelken en verkoos een veilig halfje. Roland was wat te laat maar bleef geconcentreerd zijn stelling opbouwen. Ook hij won in het verre eindspel een pion maar de ongelijke lopers met alle pionnen aan dezelfde kant boden geen winstkansen meer. 2-3 Ook het bord van Ben stond na de opening in vuur en vlam. Zijn tegenstander verzamelde al zijn moed en offerde een stuk op h7 voor 3 pionnen. Ben ving alles rustig op , heroverde een pion , ruilde goed af en won tenslotte het eindspel met zijn laatst overgebleven pion : prachtig ! 3-3
Luc met zwart kwam iets minder uit de opening en was gans de partij bezig met te proberen gelijkspel te bekomen. Dat lukte tenslotte in de late uurtjes : 3,5-3,5.
Koen kon wit geen voordeel opeisen uit de opening en in het middenspel ging het lichtjes bergaf met zijn stelling. Er werd afgewikeld naar een toreneindspel met een pion minder en jammer genoeg was deze verloren ... 3,5-4,5.
Als het een troost mag wezen : door dit weerwerk komen we weg van de laatste plaats !

Geen opmerkingen: