Google

woensdag 12 november 2014

Verslag Jeugdtoernooi Zottegem

Met maar liefst 160 deelnemers kan Zottegem terugkijken op een zeer geslaagde editie. Van deze deelnemers waren enkel David & Randy de vertegenwoordigers van Wetteren, beiden in de open reeks.

David had de eerste drie ronden vooral pech met de paringen: Vandenbroucke Tim (1932), Baekelandt Els (1690) en Demey Robbe (1783). In ronde 1 & 3 had hij geen verhaal, maar in ronde 2 stond hij gewonnen, zelfs met de kwal achter. In tijdnood blunderde David zijn dame, maar Els zag het niet en zette een aantal schaakjes. David geraakte eruit en begon zelf schaak te zetten. Met nog twee seconden op de klok stopte Els de tijd en claimde: totaal onterecht! David was echter van slag en begon na te denken, wat niet slim is met nog tien seconden op de klok. 0-1 en 0/3. Ronde 4 leverde geen problemen tegen Ingels Nick (1150). In ronde 5 blunderde hij echter een stuk weg en was de partij vrij snel gedaan tegen Flou Ronald (1576). In de voorlaatste ronde won hij mooi tegen Deleu Emmanuel (1325), om in de laatste ronde jammer genoeg te verliezen tegen Ayla Vincent (1613).  Met 2/7 en een 40e plaats op 42 deelnemers kan David niet tevreden zijn van het resultaat, maar wel van zijn spel! Hij speelde actief schaak en durfde vooral veel! Leerzaam toernooi dus!

Het gekende spreekwoord 'from zero to hero' was op het lijf geschreven echter voor Randy. Als 12e reekshoofd werd de eerste ronde nog vlot gewonnen tegen Lefebvre Willy (1533), maar daarna zakte Randy volledig in elkaar. Hij kwam niet verder dan remise tegen Huttl Sofie (1612) & Van Laeken Jonathan (1804). In de vierde ronde kwam hij zeer makkelijk twee pionnen voor tegen Cuvelier Annelies (1563). Randy zijn lens viel van de spanning even uit, maar helaas na het terug insteken ervan zag hij gelukkig enkel figuurlijk niks meer... 1-0 en slechts 2/4! (nota: Annelies won nog tegen David Roos (2149) & Zouaghi Nouri (2202)!). Tijd voor een pintje dacht Randy en dat leverde resultaat: winst tegen Coghe Brecht (1747) & Van Wiele Kurt (1907), met vooral zeer agressief schaak (nota: vier pionnen in eerste partij & vol stuk in tweede partij). In de laatste ronde speelde hij zijn sterkste partij van heel het toernooi: hij won zeer overtuigend tegen Verhelst Joris (2062), die in ronde 3 nog won tegen Beukema (2318). Randy claimde de 7e plaats (gedeeld 4e) met 5/7 en mocht naar huis met een geldprijs.

De open reeks werd in het algemeen overheerst door de vele verassingen, waarbij zelfs 700 minder elo gerangschikte personen nog konden winnen tegen hun sterkere opponenten! Mooie editie & goeie leerschool!

De prijzen worden op het einde uitgedeeld!