Zoeken op het internet

Google

vrijdag 3 september 2010

Wetteren wint Ploegentoernooi Aalst!

Het ploegentoernooi van Aalst is al jaren een soort oefentoernooi voor enkele clubs uit Oost-Vlaanderen. Na vorig jaar was er naast 3 ploegen van Aalst, ook een ploeg uit Geraardbergen, uit Wetteren en zelf 2 uit Opwijk. Opwijk 1 was daarbij het sterkst: met Bomans (2263), Rogiers (2139), Bosschem (1750), en nog een 1650 was het in te duchten kandidaat. Wetteren werd vertegenwoordigd door Ben en Randy, die werden aangevuld met Guy Ponnet (1700) en Jan Vlasschaert (1550). Wetteren was met zijn gemiddelde elo slechts 4de geklasseerd en zag de kansen vrij laag.

We hadden echter wel wat chance met de paringen: Ben tegen Bosschem (1750), POnnet tegen een 1650 en Vlasschaert tegen een 1450. Randy echter had dikke pech: Rogiers Jan (2139). POnnet en Bosschem wonnen vrij snel. Randy kreeg in een moeilijke O'Kelly een pionoffer om de oren. Rogiers kreeg echter een open b-lijn en had, dacht Randy, de beste kansen. Randy kwam slechter en slechter te staan, althans dat dacht Randy. Fritz beweerde na de partij immers dat Randy -0.5 met zwart staat, met andere woorden een licht voordeel dus! Randy had dit echter niet door en probeerde dan maar iets met een paardoffer. DIt bleek in 3 varianten te kloppen, maar in de vierde bleek 6 zetten later dat Randy ineens stukken verloor. Opgave.

Ben kwam vrij goed te staan tegen een Najdorf. De lopers van Ben kregen al snel sterk spel en Ben won een pion. Het eindspel was compleet gewonnen, zeker nadat Ben een mooi (maar niet zo moeilijl) torenoffer uitvoerde. Ben promoveerde en stond D+L voor tegen T+2pionnen. Kat in bakkie zou je denken, ware het niet dat Ben nog maar 4 minuten had in een KO-tempo! Bosschem bouwde een vesting op, maar met nog maar 2 minuten op de klok wist Ben die toch zetje na zetje, schaakje na schaakje te breken. OEF!

Zo won Wetteren samen met Aalst 2 en Opwijk 2 het toernooi, maar daar zij de beste prestatie hadden, wonnen ze alsnog. Een goede prestatie van onze jeugdspelers die duidelijk klaar zijn voor het nieuwe interclubseizoen!

Geen opmerkingen: