Zoeken op het internet

Google

zondag 29 augustus 2010

Ben speelt goed mee in Knokke

Het Open van Knokke was dit jaar niet zwaar bevolkt: slechts een 70-tal deelnemers. Ondanks deze minder grote bezetting, was de sterkte ervan niet mals: met Maenhout (2355), De Schampheleire (2327), Laurent (2339), Larmuseau (2339), Ringoir (2383) en nog een pak andere +2100 spelers was dit een immens sterk toernooi.

Tussen al deze sterke spelers was er onze eigen Ben Vintioen. Vol ambitie ging hij naar het toernooi, ook al omdat de ratingprijzen vrij hoog waren, en nam plaats voor zijn eerste ronde. Onmiddellijk een klepper van formaat: De Baenst Bruno (2197). Ben kwam er hier niet echt bij te pas, wat ook vrij logisch is. Volgende ronde kreeg hij dan weer een makkelijkere tegenstander voor zich: Van Damme Danny (1451). Deze opponent werd met de staart tussen de benen naar huis gestuurd. Ronde 3 dan waar hij Van Melkebeke Willem (1957) voor zich kreeg. Op papier een sterkere tegenstander maar er waren solide kansen voor Ben. Hij speelde dan ook een 'normale' partij tot Ben net iets te gretig was met het doorschuiven van een pionnetje. 1-0 en ronde 4 was dan weer piece of cake tegen Verbanck Mario (734). Het eloverschil van 1000 punten spreekt voor zich.

Volgende ronde had Ben weer geen chance met de paringen: Barzeele Raf (2047). Een koningsindiër kwam op het bord en Ben won een pion. In tijdnood moest hij die echter teruggeven en remise werd overeengekomen. Jammer, maar hier zat meer in. De hoop op een makkelijke tegenstander in ronde 6 werd al snel de kop ingedrukt, want Belgisch Kampioen -14 Gullentops Nathan (1877) bleek Ben's volgende tegenstander te zijn. Ben kwam er met zijn Franse opening jammer genoeg niet echt aan te pas. Ronde 7 moest Ben's eer redden en dat werd ook gedaan tegen de Nederlandse Robinson (1761). Opnieuw koningsindisch, opnieuw pionwinst, maar nu wel winst.

Een goed toernooi voor Ben, zeker als je de sterke tegenstand overloopt. Proficiat!

Geen opmerkingen: