Zoeken op het internet

Google

zaterdag 27 maart 2010

Verzwakt Temse blijkt toch te sterk

De finale van de Oost-Vlaamse Interclubs 2009-2010 vond plaats in het JOC te Gentbrugge. We stonden in de voorlopige stand op een knappe vierde plaats, maar bij een overwinning zouden we alsnog derdes worden. We hadden met Temse normaal gezien een zeer zware tegenstander, maar toch kwamen ze verzwakt naar Gentbrugge: Stuer M. (2128), Stuer H. (1871), Zatyko Ferry (1796), Van Der Meiren A. (1700).

Randy speelde semi-slavisch met zwart en kwam vrij goed uit de opening. Hij overzag echter het idee a4-a5-a6 en Randy's pionnenstructuur werd wat minder. Met een mooie combinatie geraakte Randy eruit, ware het wel met een pion achter, maar toch bleef het compleet gelijk. Randy streefde echter naar winst en verloor alsnog.

Ben was opnieuw de held van de dag. Ben presteerd de laatste tijd op een zeer hoog niveau. Na zijn schitterende resultaten in de Interclubs kon ook Stuer H. (1871) Ben geen kwaad doen. Ben speelde met wit tegen zijn eigen Frans. Ben zou Ben niet zijn als hij geen systeem had tegen 'zijn' Frans en won al snel een pion. Even later werd dat de kwal en nog even later een toren. Schitteren gespeeld!

SVen had opnieuw een mindere dag. Nochtans moest Zatyke F. een haalbare kaart zijn, want hij was er al van gewonnen in de ICN. Sven liet echter al snel al zijn lessen stap 6 achter en liet een loper en toren staand op h8 en f8. Ook Sven zijn tijd speelde weer mee en met nog maar 2 seconden op de klok haalde hij maar net de 40ste zet. Even later werd hij mede door een verkeerde rokade volledig weggespeeld.

Johan tenslotte was onze vervanger van dienst. EN hij deed het schitterend. Een paardoffer in de Fisher bracht een mooie aanval mee. Hij kreeg er 2 pionnen voor terug. Na heel wat heen en weer geschuif kon Johan toch nog een pion halen en een eindspel ingaan met P+3 pionnen tegen 6 pionnen. Het was echter om de 5 minuten iets anders: de ene moment kon Van Der MEiren winnen, de andere keer ineens Johan, dan weer een remisekans, dan weer Van Der Meiren,.. ZO bleef het maar voortgaan tot er niet genoeg stukken waren om te kunnen winnen.

Wetteren verloor nipt, maar eindigde samen met Temse op een 4de plaats. Zowel bordpunten als matchpunten waren gelijk. Zo eindigde onze proefperiode in Afdeling 1. Met 2 overwinningen en 1 bordpuntgelijkspel heeft Wetteren echt wel mooie resultaten behaald. Nog even de individuele resultaten meegeven:

Randy: 3.5/6 (gemid. tegenstand: 2045) --> 4de in de individuele eindstand!!
Sven: 3/6(gemid. tegenstand: 1906)
Ben: 2/6 (gemid. tegenstand: 1947)
Achiel: 1.5/5 (gemid. tegenstand: 1786)
Johan: 0.5/1 (gemid. tegenstand: 1700)

1 opmerking:

Luc Michiels zei

Super tornooi gespeeld gasten !!
Hup hup naar het volgende tornooi ...