Zoeken op het internet

Google

zaterdag 6 maart 2010

Samensmelting aan de top

Gisteren stonden er 3 toppers op het programma: Randy - Ben, Achiel - Luc en Johan - Daniël. Daarnaast was er ook nog Sven - Amato. Peter was bye.

Daniël en Luc stonden een halfje voor op Randy en Sven, waardoor deze 2 laatsten moesten winnen. Voor Sven was dit geen enkel probleem. Een leuke dubbele aanval gevolgd door een aftrek en het punt was binnen. Daniël speelde tegen Johan een koningsindiër en Johan kwam beter uit de opening met een vrijpion op de a-lijn. Johan vergat zijn toren echter achter zijn pion te zetten en verloor hem dan ook. Even verder stond Daniël ineens een toren voor, maar kon geen antwoord vinden tegen de promoverende pion. Afruilen dan maar en remise. Ook Luc en Achiel hielden elkaar in evenwicht. Achiel stond lange tijd beter, maar ergens moest het misgegaan zijn en remise was dan ook een feit.

Partij van de dag gaat zonder tegenspraak naar Ben die een agressieve Randy versloeg. Randy kreeg zijn voorbereiding tegen het Frans op het bord, maar al snel werd het zeer gecompliceerd: Randy stuk tegen 2 pionnen achter met aanval, gelijk, pion voor, pion achter... En ineens zelf stuk tegen 2 pionnen achter voor Randy! Ben speelde op een machtig niveau verder en maakte het al even mooi af. Een prachtige en verdiende overwinning voor Ben die ondertussen zijn -90 elo-punten heeft kunnen ombuigen naar +3!!!!

De stand na ronde 7:
1. Sven, Daniël, Luc 5
4. Randy 4
5. Johan 3.5
6. Ben 3
7. Peter 2.5
8. Amato, Achiel 2

Volgende ronde de topper Sven-Randy.

Geen opmerkingen: