Zoeken op het internet

Google

zondag 7 maart 2010

Ploeg 1 wint nipt en blijft gedeeld eerste !!

Randy met zwart kreeg de afruil tegen van het slavisch. Gekend als een kalme variant die naar remise nijgt tot in het middenspel wit een dame+ 2 pionnen kreeg tegen T en 2 stukken. Meestal zijn de stukken het sterkst maar de 2 pluspionnen waren 2 vrijpionnen op de damevleugel. Afin , niemand wist er blijkbaar raad mee want ze kwamen remise overeen.
Roland met zijn b3 had een pion veroverd maar zoals meestal kost dat tijd en zijn tegenstander kon een gevaarlijke koningsaanval opzetten. Hij miste gelukkig stukwinst en wat later werd ook deze partij remise. Oef !
Walter kon nog eens uitpakken met zijn Engelse opening en had een langdurig voordeel van loper tegen paard aan de rand. Na een remise aanbod geweigerd te hebben , kwam de witte toren beslissend binnen : 1 - 2 voor Wetteren !
Ben met wit speelde een koningsgambiet maar slaagde er niet in zijn stukken te ontwikkelen en te rocheren. Komt zijn oude kwaal weer aan de oppervlakte ? Zo kwam hij dus een volle pion achter en toen hij een 2e pion gaf leek een nul onafwendbaar maar Ben had diep gerekend en kon zetherhaling afdwingen in het eindspel. Oef !
Luc met zwart kwam heel slecht uit de opening na een niet gekende variant. Een koningsaanval leek over zijn stelling te zullen komen maar gelukkig zag zijn tegenstander het ook niet allemaal. Dames werden geruild en Luc probeerde nog wel in het eindspel maar stond nooit beter , hij mocht dus tevreden zijn met de remise , vooral omdat Dirk een pion voorstond. Oef !
Dirk had inderdaad vrij snel een pion gewonnen na een klassieke truk. Hij leek stelselmatig zijn pluspion te zullen verzilveren tot hij plots een pion verloor. Toen was het allemaal niet duidelijk meer en dan maar remise.

Een nipte overwinning dus 2,5 - 3,5 met dank aan Walter die voor de ploegwinst zorgde met zijn verdiende overwinning en aan de schaakgodin Caïssa voor de vele Oefs ! van hierboven.

Geen opmerkingen: