Zoeken op het internet

Google

maandag 25 januari 2010

Wetteren 2 verstevigt tweede plaats

Door onze overwinning van zondag en de nederlaag van Chesspirant ( nipt tegen Bredene weliswaar ), staan onze dichtste belagers op 3 punten. Wij zijn echter de enigste ploeg uit de top-vijf die nog geen bye geweest is. Dus meer duidelijkheid na volgende speeldag wanneer wij bye zijn.
Het verloop van de partijen tegen de jeugd van Luc Oosterlinck was als volgt :
- eerst en vooral de partij van Fred. Hier kan ik weinig over zeggen, toen ze in de eerste ploeg nog aan het bezinnen waren over hun derde of vierde zet, kwam Fred doodleuk zeggen dat de buit binnen was, 1-0 in Blitz-tempo.
- in mijn eigen partij kon ik een loper ruilen voor een paard, maar mijn tegenstreefster kreeg dan wel een lelijke dubbelpion aan de rand. Hier kon ik een pionnetje van oppeuzelen, en direct daarna de dames afruilen met nog een paar pionnetjes winst, zodat het gewoon afwerken werd naar 2-0.
- Klaas stond al van in het begin beter ontwikkeld, kon zijn tegenstrever(tje) zijn dame pennen - ruil toren voor dame - en even later via een schaakje met de dame nog een toren slaan ook, 3-0.
- de partij van Johan VH had een bizar verloop. Johan stond een ganse tijd een pionnetje voor, heeft geblunderd - naar eigen zeggen - maar zijn tegenstrever had het niet gemerkt, anders had hij een kwal verloren. Er komt een eindspel op het bord Johan T + 2p tegen T + p, maar de tegenstrever zijn koning staat gevangengezet door een pionnetje op de voorlaatste rij en de toren die dit pionnetje dekt, waardoor hij zich kan permiteren van eerst het pionnetje te laten pakken en vervolgens te gaan aanklampen met schaakjes rond de koning. Remise niet te vermijden, ondanks een situatie die er gewonnen uit zag. 3,5 -0,5

Geen opmerkingen: