Zoeken op het internet

Google

zaterdag 21 november 2009

Wetteren stunt tegen Zottegem

De Zottegems jeugd wist geen raad met de ijzersterke prestatie van de Wetterse. Ze wonnen weliswaar de match, maar met bloed, zweet en tranen.

Carlier stunt verder, Van Houtte verrast

Na een eerste remise tegen De Medts Tom (2035) moest Carlier nu Verstraeten Jan (1952) partij geven. Carlier speelde het Wetterse Fisher-systeem vol vertrouwen en na een blunder van jewelste van Verstraeten won Carlier een machtig mooi stuk. Het eindspel was kindersprel voor de ervaren Carlier.

Ook op bord 1 was Van Houtte zwaar ondergeklasseerd tegen Roos Adrian (2172). Ook hij speelde het Fisher-systeem, maar Roos dacht er anders over en speelde volledig in de aanval. Na echter een onnauwkeurigheid van Roos, kon Van Houtte er zich uit worstelen. Van Houtte won dan een pion, maar daar het een geïsoleerde zwakke dubbelpion was, speelde Van Houtte remise na amper 15 zetten.

Vintioen vergeet de C-regel, Dhooge probeert

Dhooge had Roos David (1920) aan zijn been. Het werd al snel duidelijk dat een stunt als vorige ronde niet kon herhaalt worden. Het koningsgambiet van Roos was te sterk en Dhooge verloor jammelijk een stuk. Hij drukte nog even aan, maar al snel bleek dat het tevergeefs was.

Vintioen speelde tegen Ghyselen Wouter (1995). Vintioen speelde het minst van allevier door zijn C-regel uit de gekende ABCDE-regel niet te spelen. Hij liet zijn loper achter op de laatste rij en zoals al zovele partijen bracht dit hem de doodsteek.

Jammer dat we geen puntje konden sprokkelen, maar als je kijkt naar de tegestand, mogen we spreken van een goede start. Nog even de individuele resultaten op een rijtje:

Van Houtte Randy (1797): 0.5/2 TPR: 1978
Vintioen Ben (1724): 0/2 TPR: 1343
Carlier Sven (1654): 1.5/2 TPR: 2007
Dhooge Achiel (1641): 0.5/2 TPR: 1737

Geen opmerkingen: