Zoeken op het internet

Google

maandag 23 november 2009

Opnieuw 2 nipte zeges voor onze Interclubploegen!

Beide ploegen wonnen dus opnieuw nipt hun wedstrijd , maar dat telt in het nieuwe systeem voor de 2 volle punten !
Wetteren 1 kreeg Landegem op bezoek en na de snelle winst van onze topscorer Randy (4/4 !) was duidelijk dat een nieuwe overwinning er dik in zat...
Eerder had Walter , met zijn slavisch met zwart , al een snelle remise gespeeld. De stelling stond compleet gelijk en na dameruil werd de vredespijp gerookt.
Roland met zwart moest er wel voor vechten want hij leek minder te staan met zijn klassieke Franse verdediging. Hij toverde dan maar Pd4 uit zijn hoed en alhoewel tegen de algemene regels , ruilde dit toch een belangrijke witte aanvaller. Wat later kwam het gelijk te staan en ook remise. (1-1)
Randy kwam wat beter uit de opening en ging in de aanval met g4 en e5. Met Td1 ontwikkelde hij niet alleen nog een stuk , hij zette ook een mooi valletje op en zijn tegenstander liep er met open ogen in. 2-1 en de 3 resterende partijen stonden zeker niet slechter voor Wetteren.
Ben speelde een zeer goede partij met zwart. Het Franse systeem dat op het bord kwam kent hij goed , ikzelf heb dat trouwens al in rapid en blitzpartijen al ondervonden ... Het werd een pionnenstorm langs beide kanten , maar eerst deed hij opnieuw ABCDE. Hij toonde ook iets gesnapt te hebben van de strategielessen in stap6 want hij ruilde heel slim de witveldige lopers. 3-1
Luc met wit kreeg een Siciliaanse Najdorf tegen en leek duidelijk beter te staan. Toch was dit maar een tikkeltje beter en toen hij alle stukken naar de damevleugel bracht om de pionnen van zwart onder druk te zetten , verloor hij de controle over het centrum met 2 verdubbelde zwarte toren op de e-lijn. Toen hij ook nog een paard op g4 liet komen was het eigenlijk al gedaan. 3-2
Geen nood , Dirk stond al heel de partij wat beter met zijn zoveelste Philidor. Hij veroverde in het verre middenspel een pion. Het eindspel T+L was veelbelovend maar toen hij de stand zag , wikkelde hij maar voor het zekerste af naar een veilige remise. 3,5 - 2,5.

Nog 2 ploegen aan de leiding : Wetteren en KASK (Antwerpen) met 8/8 , de "rest" volgt al op 4 (!!) punten. Het moge duidelijk zijn dat deze riante positie hoofdzakelijk te danken is aan onze jeugd op de 2 laatste borden !

Geen opmerkingen: