Zoeken op het internet

Google

maandag 9 november 2009

Jeugd zorgt voor 3e overwinning Ploeg 1 !!

Inderdaad , 3e overwinning op rij voor ploeg 1 die nu KGSRL4 nipt verslaat.
Randy kwam met zwart gelijk uit de opening maar wist zijn stelling stelselmatig te verbeteren. Ook na dameruil bleef hij beter staan in het eindspel met goede tegen slechte loper. Hij had ook nog een 2e voordeel (lees : dan sta je meestal gewonnen : onthoud deze tip !) namelijk de open lijn was voor de zwarte toren. Het moet gezegd dat Randy het mooi heeft afgemaakt met als kers op de taart : jawel : een dodelijke vrijpion !
Voordien had Dirk al vruchteloos geprobeerd om toch wat spel te krijgen tegen de op remise beluste tegenstander. Het werd met zwart een moeiteloze remise want alle stukken werden simpel geruild. Niet erg want we moeten slechts winnen met +1 nietwaar.
Luc met zwart overzag kort na de opening een paardmaneuver dat een pion won. Dat zag er niet goed uit maar koos toch voor de meest praktische kans namelijk actief tegenspelen. Zijn tegenstander vergat de juiste stukken te ruilen en kwam met ongelijke lopers + T. Wat later kon Luc overgaan in een toreneindspel dat remise moest worden. 1 - 2 voor Wetteren.
Ondertussen had Ben met wit een mooie stelling opgebouwd (hij deed nu wel ABCDE ...) In een ingewikkeld middenspel bleef hij constant zijn stelling verbeteren tot zijn tegenstander bezweek onder de druk door stukverlies. Proficiat ! Hopelijk onthoudt hij dit voor de toekomst : om nooit meer te vergeten ! 1-3
Walter had als enige zo'n 100 ELo minder , dit bord ging moeilijk worden. Hij had met wit nauwelijks voordeel uit de opening en het gesloten middenspel ging lange tijd gelijk op. Net toen we op remise begonnen te hopen , ging het mis in de tijdnoodfase : 2 - 3
Hierdoor kwam alle druk bij Jan te liggen die weliswaar duidelijk beter stond maar niets kon forceren. Jan had van in het begin de betere stelling gehad maar zijn tegenstander verdedigde stug en hardnekkig. Alhoewel ik zijn kansen 40-40-20 inschatte stelde hij toch maar remise voor om de ploegzege veilig te stellen.
Van de juiste spirit gesproken !

1 opmerking:

Van Houtte Randy zei

De co-leider Artevelde verloor van de andere co-leider Antwerpen. Zo komt Wetteren samen met Antwerpen op en eerste plaats, die we ontmoeten in ronde 9.