Zoeken op het internet

Google

donderdag 29 augustus 2013

Wetteren wint oefentornooi in Aalst !

Wetteren werd eerste in het ploegentornooi van Aalst en nam de trofee mee naar huis!!
De vertegenwoordigers waren: Roland Huylebroeck, Xavier Bonnaffé, Sven Carlier. De ploeg werd aangevuld met een speler uit Aalst.
Roland speelde met wit de Tarraschvariant van het Frans tegen een 2100. Hij offerde een pion, die hij later terugwon met nog een iets betere stelling. Zijn tegenstander kon echter goed verdedigen en het werd remise. Xavier met zwart tegen een 1400 die ondergewaardeerd was. Hij speelde Koningsindisch en kwam positioneel heel goed te staan. Alleen de zet f5 ontbrak nog om de tegenstander naar huis te spelen. Maar geen nood, Xavier kwam in een toreneindspel terecht met een pion meer dat enkele zetten later in mat resulteerde.
Sven speelde met zwart de Schmid Benoni tegen een 1850 (Verhasselt Kris). Het was lange tijd een gelijk opgaande stelling. Na een tijdje deed Kris een interessant pionoffer, maar omdat hij in tijdsnood zat, deed hij nog een tweede offer dat fout bleek te zijn.
 Zo haalden de drie Wetteraars samen 2,5 op 3 en dankzij de vierde man werd Wetteren eerste met 3,5 op 4! Ook opmerkelijk was dat ze alle drie tot op het laatste moment speelden.
Toch een teken van goede concentratie en doorzettingsvermogen. Dat belooft voor volgend seizoen!

Geen opmerkingen: