Zoeken op het internet

Google

woensdag 18 april 2012

Wetteren begint sterk aan Memorial Van Leeuwen

Ter nagedachtenis van de overleden voorzitter van Jean Jaures, Jan Van Leeuwen, wordt een FIDE-toernooi georganiseerd. Kwantitatief is het toernooi niet zo goed geslaagd (29 deelnemers), maar kwalitatief kan de organisatie niet klagen. Met Van Der Stricht, de gebroeders Roos, Ghysels, Ghyselen en nog een hele rits 2000+ is het een sterk bezet toernooi.
Zowel Ben als Randy spelen mee in deze Memorial. De eerste ronde vormde voor beiden weinig problemen. Met zwart wonnen ze respectievelijk van Achiel en Van Wijnendaele (1483). In ronde twee mocht Ben spelen tegen Van Der Stricht (2395). In de O'Kelly speelde Ben zijn opening goed en ontwikkelde zijn stukken zelfs uitstekend. Na deze ABCDE begon het spel pas echt, want met c5 opende hij de stelling. Jammer genoeg had hij enkele finesses over het hoofd gezien.
Randy speelde tegen Roos David (2097) met wit zijn voorbereiding af. Op het eerste zicht kwam hij beter uit de opening, maar Fritz oordeelt daar anders over (-0.5 voor zwart). Stap per stap kwam Randy beter en beter te staan, tot hij de kwal won. Na nog wat heen en weer geschuif offerde hij zijn toren en ineens was het mat in 3. Randy wint dus en staat ondertussen virtueel reeds op 2021 (+118!).
De paringen voor de volgende ronde worden een dezer bekend gemaakt.

Geen opmerkingen: