Zoeken op het internet

Google

donderdag 8 maart 2012

Wetteren 2 terug naar vijfde klasse

Zoals de titel al zegt, is de degradatie een feit. Onze tweede ploeg staat laatste met 2 punten en moest 6/6 halen om nog een kans te maken om in vierde te blijven. Helaas mocht het niet baten en verloor de ploeg tegen een versterkt Sint-Amandsber 2 met de bekende score 2.5-1.5.

Daniƫl mocht deze ronde opdraven om de tweede ploeg te versterken. Hij vond de weg naar het lokaal moeilijk (en kwam ongeveer een kwartier te laat) en ook achter het bord wilde het niet echt lukken. Hij verloor van Van Dorpe (1719).
Sven kwam gelijk uit de opening tegen Six (1943), bouwde een sobere, solide stelling op en kwam zelfs een pion voor. Hij begon echter in tijdnood te komen, nam liever geen risico's en aanvaardde het remisevoorstel.
Klaas speelde een sterke partij en stond lange tijd wat beter tegen zijn tegenstander Coupe (1711), maar ook hij raakte niet verder dan een remise.
Alle hoop was dus op Ben gevestigd, die moest winnen, anders was de degradatie een feit. Hij speelde dominant en agressief tegen Herteele (1992) en probeerde hem te overspelen. Toen deze de aanval kon afwenden bleek een compleet gelijke stelling op bord te komen waar het zo goed als onmogelijk was om nog te winnen. Na lang twijfelen aanvaardde Ben een remisevoorstel.

Door dit verlies kan Wetteren 2 niet meer van de laatste 2 plaatsen wegraken en moet het terug keren naar vijfde klasse. Hopelijk niet voor lang.... Nu de tweede ploeg geproefd heeft van vierde klasse is het een must om er zo snel mogelijk weer bij te horen.

Geen opmerkingen: