Zoeken op het internet

Google

dinsdag 22 november 2011

Onmogelijke opdracht tegen CREC

Na de blamage in Boitsfort, was er minstens een punt nodig tegen CREC. Het probleem was echter dat CREC op de proppen kwam met een zeer sterk team: drie 2200+, 2100 en twee rond de 2000.

Randy had als eerste gedaan. Zijn tegenstander met 2250 elo werd in de opening wat overspeeld, maar uiteindelijk gold toch de wet van de sterkste.
Na een boeiende opening kwam Walter in een gelijk middenspel en er werd al snel remise overeen gekomen.
Held van de dag was echter Dirk, want met een klinkende overwinning over een 2150 stroomt hij nu door naar een droge 3/3! Proficiat!
Op dit moment stond het nog gelijk en ook op de overige borden stond het vrij gelijk: Jan remiseachtig, Koen beter, maar Luc dan weer minder. De eerste tijdnoodfase zorgde echter voor een heuse veldslag, want Luc verloor pardoes een stuk. Het moet echter gezegd worden dat hij een erg verdienstelijke partij speelde tegen Belgisch Kampioen Godart (2270).
Jan zette deze traditie jammer genoeg verder en ook hij blunderde een stuk weg. Doodjammer, want hij speelde eveneens een puike partij.
Koen tenslotte speelde erg sterk tegen Akhayan, en kwam beter en beter te staan, maar ergens moest het misgelopen zijn want zijn verlies kwam erg onverwacht.

Met 5/8 moeten we nu bijna alles winnen om nog kampioen te spelen. Maar we onthouden volgende leuze: hoop doet leven!

Geen opmerkingen: