Zoeken op het internet

Google

woensdag 20 april 2011

Over schaken, na het schaken en de blunders

Randy en Ben spelen sinds zondag mee in het Belgisch Jeugdkampioenschap 2011. Een toernooi waar beiden al een hele tijd naartoe leefden. Openingen werden gestudeerd, partijen geanalyseerd en de hoop op een mooie eindsrangschikking bleef hoog.

Ronde 1 was alvast een goede start. Ben speelde offer na offer na offer en won vrij snel tegen Bau (NG). Randy had enorm veel moeite met de revelatie van het toernooi Schueller (1689) en moest berustten in remise.
In ronde 2 speelde Ben tegen zijn ex-clubgenoot De Vogelaere (1930). Ben speelde een goede partij maar het mocht niet baten. Randy kon met wit een mooie stelling opbouwen tegen Vincent (1701) en het punt binnen halen.
Ronde 3 kreeg Randy Thomas Desmyter (1900) tegen met zwart. Een hele mooie opening zorgde ervoor dat Randy het betere spel had en uiteindelijk zorgde dit voor het volle punt. Ben won zonder veel problemen van Rawoens (1150).
Ronde 4 speelde Randy tegen Vandevenne (2154). Een goede stelling met wit zorgde voor veel ruimte, maar hij geraakte er niet door: remise. Ben speelde tegen Desmyter, maar overzag een pionverlies en later zelf een stuk.
In ronde 5 kwam er een helse partij op het bord bij Randy. De Herdt (2061) speelde nochtans niet speciaals, maar toch overzag Randy een stom torenverlies. Jammer, want bij remise sloot hij aan bij de top van het klassement. Ben speelde een schitterende partij tegen Vanhuyse (1850). Een mooie Max Lange zorgde voor een pion en later ook een stuk.
Ronde 6 werd een zwarte ronde: Randy tegen Ben. Op voorhand werd bekeken voor remise, maar Randy moest winnnen, wou hij nog meedoen voor het podium. En zo geschiedde: Randy en Ben wisselden kansen maar uiteindelijk trok Randy aan het langste eind.

Morgen ronde 7 met Randy 4/6 en Ben 3/6. Supporteren he jongens!!

Geen opmerkingen: