Zoeken op het internet

Google

maandag 7 februari 2011

Ploeg 1 kansloos tegen versterkt KGSRL 2

Wij waren vast besloten om onze huid duur te verkopen maar we konden niet niet ontsnappen aan een zware 6,5 - 1,5 nederlaag.
Freddy moest het opnemen tegen Renzo , de jongste van de Ducarmons. Kort na de opening kon hij nog van een gelijke stelling spreken , maar het ging langzamerhand achteruit.
Erwin was opgekomen met een aantal pijnstillers , wetende dat er geen vervangers meer waren. Hij bood nog goede weerstand en stond nauwelijks minder met zwart tot hij een moment ijlde en pardoes een stuk verloor. Geen nood , onze Ben speelde met wit de partij van zijn leven , volgde de openingsregels wel en zette een 2100 zonder pardon van het bord. Heeeeel goed opgebouwd zijn partij : proficiat !!
Randy moest "der alte" Bernard De Bruycker partij geven. Het lukte nog aardig tegen de Engelse opening maar miste dan een kleine combinatie , pionverlies tot gevolg en verlies in het verre toreneindspel.
Het was zo'n 20 jaar geleden dat Jan nog eens open Spaans speelde met wit. Zijn tegenstander Marc Lacrosse is duidelijk een kenner en won een kwal in het middenspel. De rest is alleen nog maar wat tegenpruttelen ...
Walter kon met zijn Scandinavisch de bovenhand halen in de opening maar het lukte niet om blijvend voordeel te behalen. De gelijke stelling werd door zijn 2200 sterke tegenstander goed uitgemolken zodat Walter in de late uurtjes moest opgeven. Toch goed gevochten !
Luc kon vanuit de opening een prima stelling bereiken en de doorstoot d5 had beslissend kunnen zijn. De opgekomen Nederlander vond echter nog verdedigende zetten tot er een overgang kwam van 4 pionnen voor Luc tegen een stuk. Wellicht beter voor Luc maar dan was de nederlaag al een feit en berustte dan maar in remise.
Koen bereikte met zwart een gelijke stelling maar koos een verkeerd plan. Zijn tijdnood deed de rest.
Volgende keer beter tegen Opwijk , een overwinning geeft ons nog een kleine kans tot behoud ...

Geen opmerkingen: