Zoeken op het internet

Google

zaterdag 23 mei 2009

Vlaams Kampioenschap 2009

Na rondes 5 en 6 liggen de papieren voor Wetteren al een stuk beter. Het verslag:

Ronde 5:

Randy speelde op bord 7 tegen Verhaeren Gert-Jan (2031). Een niet al te agressieve variant van de Max Lange aanval kwam op het bord. Verhaeren had wel het loperpaar, maar het eindspel zag er goed uit. Alles werd afgeruild tot beiden nog 1 toren hadden met 4 pionnen. Remise was onvermijdelijk, tot Randy nog iets probeerde en jammer genoeg een pion verloor en even later ook de partij.

Bord 17 was voor Johan die met het koningsindisch een goede opening speelde tegen Herremerre Pierre (1531). Johan kwam in het middenspel zeer goed te staan en na een venijnig schaakje en daarna een dubbele aanval was het kat in het bakkie.

Bord 21 was voor Ben die tegen De Weird Matthias (1028) speelde. Het Fisher-systeem van De Weird werkte goed tegen Ben en ineens stond De Weird zelf goed met de zevende lijn in handen. Ben wist zich er uit te werken en kon in een eindspel met ongelijke lopers toch een pion winnen. Door enkele mindere zetten van De Weird was ook hier het punt binnen.

Bord 22 was voor Sven tegen Ninclaus Wouter (1422). Sven speelde zijn Fisher-systeem en kwam goed te staan, zeker door de geïsoleerde dubbelpion van Ninclaus. Sven ging na het afbreken van de zwakke aanval van Ninclaus op de koningsvleugel op zoek naar een gat in de damevleugel van Ninclaus en enkele zetten later was torenwinst onvermijdelijk voor Sven.

Ronde 6:

Randy speelde nog eens op bord 14 tegen Boucquet Emile (0). Een NG met kwaliteiten, maar het Morra van Boucquet was onder zijn gebruiekelijke niveau. Randy won de pion gewoon en het paardeneindspel was makkellijk gewonnen voor Randy.

Johan speelde op bord 15 tegen De Vogelaere Robin (1800). Een Pirc kwam op het bord en Johan speelde goed mee tot er een aantal stukken werden geruild en Johan 2 paarden had tegen Toren en pion. Remise leek in de maak, tot Johan ineens blunderde en een stuk verloor. Jammer..

Bord 17 was voor Sven tegen Vanhauwaert Kurt (1795). De draak van Sven werd echter zeer snel naar de knoppen geholpen en al heel snel werd duidelijk dat Vanhauwaert beter stond. Door enkele minder actieve zetten van Vanhauwaert, kreeg Sven meer en meer kansen en ineens kwam Sven in uiterste tijdnoord op het idee om een torenaffer door te voeren. Correct, want mat was onvermijdelijk. Toch mooi gered van Sven !!

Ben speelde op bord 19 tegen Dhuyvetter Koen (1672). Ben speelde koningsgambiet, maar Dhuyvette rkende dit blijkbaar en een spannend eindspel kwam op eht bord. Ben had het loperpaar en de betere kansen. Maar toen hij de loeprs ruilde was het potremise.

Tussenstand:
Randy strijd nog voor de -1900 prijs en een mooie ereplaats met nu 3.5/6
Sven speelt nog mee voor de -1700 prijs met 3/6
Johan en Ben zetten alles op alles de laatste ronde, maar de -1700 lijkt ver weg

Wetteren - Vlaanderen: 12-12

Geen opmerkingen: