Zoeken op het internet

Google

donderdag 21 mei 2009

Vlaams Kampioenschap 2009

Beste schakers, dit weekend is er het Vlaams Kampioenschap waar een hele Wetterse delegatie is op afgestuur: Sven, Ben, Randy en Johan. Dit is het verslag van dag 1:

Ronde 1:

Randy speelde op bord 3 met zwart tegen Du Pont David (2110). Randy speelde een goede opening met zijn slavisch en kwam gelijk naar het middenspel. Du Pont had de open c-lijn, maar kon er weinig gebruik van malen. Remise zat eraan te komen, tot Du Pont ineens met een knaller van een zet kwam en 4 zetten later was het ondekbaar mat. Jammer..

Ben speelde op bord 11 met zwart tegen Verstraeten Reinaert (1964). Ben speelde zijn Franse opening op een rustige manier en het middenspel bracht kansen langs beide kanten. Verstraeten zag ineens een koningsaanval in de maak en langzaam maar zeker werd Ben zijn koningsstelling naar de knoppen geholpen. Dju tog...

Sven speelde op bord 12 met wit tegen Ghyselen Wouter (1962). Sven speelde met wit tegen de najdorf van Ghyselen en deed dit goed. Maar Sven kreeg weer last van de 'ziekte van Carlier' (tijdsnood dus). Jammer voor Sven, want een koningsaanval van Ghyselen was niet meer te stoppen. 0-1

Johan speelde op bord 14 met wit tegen Staessens Giovanni (1911). Een o'Kelly kwam op het bord en Johan speelde het spel uitstekend mee. In het middenspel ruilde Staessens 3 pionnen voor een paard en de stelling begon langzaam maar zeker los te komen, meer in het voordeel van Johan... Maar Johan dacht dat hij won na een aftrekschaakje, maar jammer voor hem kon er nog een toren tussen...

Ronde 2:

Ben speelde met zwart op bord 15 tegen Bajraktari Sadik (1902). Ben speelde een koningsindiër en er kwam een complexe stelling op het bord, met veel om en weer gezwaai. Toend e hemel opklaarde, was het ineens ben die een toren had en een pion tegen loper en paard. In het eindspel was Ben die pion kwijt en daarna was het kunstspel voor Baraktari.

Sven speelde op bord 17 tegen Van Den Heede Dorian (1793). Sven speelde een fantastisch mooie draak en kwam heel goed te staan. De stukken van Sven waren dubbel zo actief als die van Van Den Heede. Sven verloor daarna echter wat tempozetjes en Van Den Heede kwam steeds beter en beter. Ineens was het Van den Heede die het bord in handen had en de open f-lijn zorgde voor de afmaak. Jammer voor Sven want hier zat meer in.

Randy en Johan ontmoetten elkaar op bord 18. Randy speelde zoals verwacht zijn Fissher-systeem, maar Johan vergat zich te ontwikkelen en viel te vroeg aan. Johan probeerde dan zijn loper terug in het spel te brengen, maar met een mooie combinatie van Randy verloor Johan een pion. ven later won Randy door opnieuw een mooie conbinatie een loper en wat later nog 3 pionnen, waarna Johan maar opgaf.

Dag 1: Wetteren - Vlaanderen 1-7
Morgen beter dus!!!!!!

Geen opmerkingen: