Zoeken op het internet

Google

maandag 3 december 2007

Wetteren 1 "stormt" over Wachtebeke 4,5-1,5 !!

Buiten woedde een flinke storm , dat was goed te zien vanop de zolderverdieping van Kasteeltje De Warande. Waarom er dan binnen op het schaakbord ook geen storm van maken?
Freddy had tot nu toe het al enkele keren kwaad te verduren gekregen (Pirc ...) maar met zwart gaat het blijkbaar beter. Zijn tegenstander had wel 200 elo meer maar had het heel lastig met het actieve spel van Fred , die tenslotte met een mooi matnet de zaak vakkundig afmaakte. Van een storm gesproken !
Dirk had ook nog wat goed te maken en begon resoluut een koningsaanval (Dh5). Hij pende het ene stuk na het andere op de zwarte dame tot zijn tegenstander bezweek aan de vele dreigingen en moe van het stormachtig geweld opgaf.
Walter ving met gemak enkele witte dreigingen op en nam langzaam maar zeker het initiatief. Hij trok ook op koningsaanval en kwam beter en beter en een gezonde pion voor. Het leek een kwestie van tijd tot hij te vroeg zijn h-pion opspeelde : weg aanval en weg pion. Best de stormgoden niet tarten en remise nemen ...
Luc bouwde met zijn centrumpionnen een mooie stelling op. Om de vele dreigingen te pareren offerde zijn tegenstander slim een kwaliteit voor een pion. Dat bood inderdaad de beste kansen want zwart stond niet slechter. In een poging om toch te winnen ontging Luc een bijna dame-insluiting en verloor een stuk tegen een pion. Toch kon hij nog de 2 overgebleven pionnen op de damevleugel ruilen en remise maken met T tegen 2 Paarden. Oef !
Daniël kreeg 1980 tegen en gelukkig wist hij dat niet ... Hij kwam een pion achter in een moeilijk D+ 2 T eindspel. Gelukkig deed zijn tegenstander het standaard torenoffer op het verkeerde ogenblik en Daniël kwam een dame voor tegen T en pion.
Aangezien alle pionnen op dezelfde vleugel stonden was ook hier de winst bijzonder moeilijk wegens een vesting van de torenpartij. Toen hij dan een verkeerde pion opspeelde was het zelfs theoretisch remise. Jammer , want er had meer ingezeten.
Geen nood , Roland zag een remise aanbod afgewezen , dus zocht zijn tegenstander naar winst en een gevaarlijk plan deed hem de das om : pionverlies en later nog één. Daar wist Roland wel raad mee en op zijn rustige (maar inwendig zeker bloednerveus) manier klaarde hij de klus. Daarmee was de storm uitgeraasd. Een mooie 4,5 - 1,5 overwinning met vooral ere aan onze laatste 3 borden die 2,5 op 3 scoorden tegen veel hogere elo!

Geen opmerkingen: