Zoeken op het internet

Google

zaterdag 21 januari 2017

Wetteren 1 wint met 2,5-1,5 tegen Wachtebeke 1 in de Oost-Vlaamse interclub !!

Op de valreep kwam Roland H. ploeg 1 versterken. Geen overbodige luxe want we wonnen met het kleinste verschil.
Thomas op bord 4 kwam met zwart al vrij snel beter uit de opening. Hij slaagde erin om de witte koning in het centrum te houden en zijn voordeel verder op te bouwen.
Hij won tenslotte een pion en haalde het punt binnen in een dubbel toreneindspel met een Wetterse Vrijpion.
Sven vertoefde nog in blitz modus. Hij rocheerde lang en dan maar stormen met die pionnen...  Ook alle stukken richting zwarte koning maar jammer genoeg : de zwarte aanval was sneller.  Hij zag in de verte nog een mat , offerde zijn dame maar zwart had nog een verdediging.  1-1
Roland speelde met zwart een Hamburg ( alle gij ...). Hij had voldoende tegenspel om zijn pion terug te winnen en leek in het eindspel ook wat beter te staan.  Maar hij had al veel tijd verbruikt en koos voor het zekere : remise.
Ian had met wit weinig bereikt, maar bleef verder aandringen.  Net zoals dat dikwijls lukt bij Magnus , lukte dat ook bij Ian. In het verre toreneindspel won hij een pion en haalde met goede techniek het winnende punt binnen.
Proficiat voor beide ploegen !!
Nog een speciale vermelding voor de zelfopoffering van Joshua, die niet alleen zijn plaats afstond voor Roland maar later nog Ian en Thomas , onze gevierde strijders , gehard door hun gevechten tegen de Vikings in het hoge Noorden , terug naar huis bracht.
Luc

Geen opmerkingen: