Zoeken op het internet

Google

woensdag 21 december 2016

Wetteren 1 wint in OVIC

Wetteren 1 heeft afgelopen vrijdag de (verrassende) strijd om de eerste plaats gewonnen tegen LSV- Chesspirant 1. Een lastige onderneming, zowel de verlaatsing naar een afgelegen boerderij: langs onverlichte wegjes.

Thomas speelde met wit tegen Zatyko en won redelijk vlot een pion. Toen er naar een eindspel afgewikkeld werd, dat gewonnen was voor Thomas, besloot zijn tegenstander echter om het onze jeugdspeler wat makkelijker te maken door hem zonder iets in de weg te leggen nog ging laten promoveren binnen de 4 zetten. Stukken in de doos en Wetteren op rozen.

Luc besloot om voor de topper zelf op te draven als invaller (en chauffeur). Hij had het weliswaar niet onder de markt tegen Van Eetvelde, en stond al heeft vlug heel slecht. Ondanks veel proberen het tij te doen keren, is dit niet gelukt en bracht de thuisploeg de bordjes in evenwicht.

Sven speelde tegen Verhelst een degelijke partij en forceerde via eeuwigschaak een remise. Meer kan de reporter ter plaatse echter niet vertellen, gezien op dat moment cruciale momenten in de eigen partij kwamen.

Ben trok uiteindelijk het laken (en de winst de ploeg) naar zich toe. Vanaf de opening zette hij Boudry onder druk (en stond ook beter), tot in het middenspel een gelijke stelling op het bord leek te komen. Dit was echter buiten Ben gerekend, die 2 stukken offerde voor een toren en een pion (blijkbaar noemen sommigen dit een offer). Deze keuze draaide goed uit, en zwart kwam veel beter te staan. Wit kwam meer en meer in de verdrukking te staan, en enkele cruciale foutjes zorgen voor de verdiende winst.

Zo wint Wetteren de 4e ronde van de OVIC tegen (ex?)-leider Chesspirant. Op naar de volgende ronde!

Geen opmerkingen: