Zoeken op het internet

Google

dinsdag 4 maart 2014

Verslag OVIC

Beide ploegen moesten vrijdag afzakken naar Oudenaerde. Voor ploeg 1 was het een uitgelezen kans op punten te sprokkelen, voor ploeg 2 het moment om in het zog van de leider in hun reeks te blijven.

Oudenaerde 1 - Wetteren 1:  0.5-3.5

De eerste ploeg won heel ruim van de tegenstander. Zowel Ben als Randy moesten starten met 20 minuten minder op de klok, maar in die tijd hadden ze wel zo goed als heel Oudenaerde bezocht. Randy leek niet al te veel last te hebben van het verlies van die 20 minuten en won redelijk vlot. Ook Tibo, die door het afzeggen van Achiel in de eerste ploeg speelde, kon uitpakken met de overwinning zonder al te veel moeite. Sven kwam veel minder uit de opening, maar slaagde erin dit nadeel om te buigen in het middenspel en het derde punt binnen te halen. Ben tot slot ondervond wel (wat) hinder van de verloren tijd, raakte nooit doorheen de stelling van zijn tegenstander en moest als laatste berusten in remise.

Oudenaarde –Wetteren 2                 1 ½ – 2 ½


Onze eerste (grappige) speler Luc V.H., die soms eens voor het bord van Randy ging zitten, was als eerste klaar met een overwinning in een stevige Caro Kann verdediging.
Met enkele pionnen voorsprong kon hij niet anders dan winst halen.Tussendoor nam hij veel kauwgom als doping.
David kon niet anders dan remise halen in een eindspel met twee ongelijke lopers.
Luc D., onze invaller , heeft minder geluk gehad en verloor zijn partij met zwart in een d4-d5 opening.

En als laatste was Xavier nog bezig om het eindspel af te handelen door een vrijpion te creĆ«ren waarbij zijn tegenstander dan besloot: „ik zal het maar opgeven zeker”

Geen opmerkingen: