Zoeken op het internet

Google

zondag 9 februari 2014

Wetteren 1 en 3 winnen, Wetteren 2 doet slechte zaak

De eerste ploeg heeft de boodschap duidelijk gevat: winnen om de kans op promotie te handhaven. Met alweer zware cijfers haalden ze uit, ditmaal tegen KGSRL. Ook ploeg 2 begint de noodzaak van puntenwinst in te zien, maar dan in de strijd tegen de degratie.
Voor ploeg 3 moet niets en mag alles.

De eerste ploeg had duidelijk geen moeite met KGSRL 3, de uitslag was 5-1.
Luc had als eerste gedaan. Zijn tegenstander, Vercruyse Vincent (1889), gaf veel ruimte weg in de opening, waardoor Luc het initiatief kon nemen en een betere stelling op het bord kreeg. Toen zijn tegenstander een verdedigende zet over het hoofd zag, won Luc een pion. Even later volgde de finale blunder van wit en het eerste punt was binnen voor Wetteren.
Dirk kwam niet lang daarna buiten: hij kwam met wit beter uit de opening ( hij had het loperpaar en een extra tempo). Hij liet zijn tegenstander, Van Hoecke Elena (1823), veel stukken afruilen en verbeterde zijn positie waardoor hij veel beter kwam te staan. Daarna voerde hij een schijnoffer uit dat geweigerd werd waardoor Dirk  een pion voor kwam te staan. Even later volgde een dubbele aanval (met een aftrekaanval) en zo won ook Dirk.
Koen stond na de opening iets beter tegen Verhaeren Gertjan (2121), maar in het middenstel kwam een gelijke stelling op het bord en beide spelers kwamen remise overeen. (2.5-0.5).
Randy speelde tegen Vandaele Viktor (1760): hij kwam beter uit de opening en begon meteen aan te vallen. Na 17 zetten liet hij de kans liggen om een zeer actieve stelling te bekomen, en een paar zetten later liep Randy ook de winst mis omdat hij er te diep voor moest rekenen. Een min of meer gelijke stelling kwam op het bord en in het belang van de ploeg kwam hij remise overeen (3-1).
Sven kwam ongeveer gelijk uit de opening tegen Vincent Gwijde (1710), kreeg een betere stelling in het middenspel en won via een dubbele aanval de centrumpion. Daarbij volgde ook een grote activiteit waarbij een snelle(re) winst over het hoofd gezien werd. Daarna besloot Sven de pion terug te offeren om zijn stelling nog meer te verbeteren en even later won hij een stuk en de match (4-1).
Jan kon als laatste de stukken in de doos steken. Zijn tegenstander, Mottart Florian (1787), offerde foutief een stuk na 5 zetten waardoor Jan heel de partij in een zetel heeft kunnen spelen. Zijn tegenstander probeerde nog iets te forceren maar uiteindelijk kon Jan het punt zonder al te veel moeite thuis houden. 5-1


De tweede ploeg daarentegen kende wel veel moeite met KGSRL 7, en kon een nederlaag niet afwenden. Het werd 2.5-1.5.
Xavier had als eerste gedaan tegen Cattoir Harry (1723). In memoriam van zijn pas overleden broer (die ook schaakte) speelde hij eenmalig de London-opening, die zijn broer ook speelde. Hij kwam met wit iets minder uit de opening, zwart kreeg 2 heel sterke paarden in het centrum en even later bewezen die paarden ook hun nut en verloor Xavier de kwaliteit. 0-1
Tibo nam het op tegen Van Aerschot Gilles (1530). Hij kwam minder uit de opening met zwart, en zijn tegenstander had een sterk paard op d5, dat uiteindelijk de doorslag zou geven aan de partij. Tibo kon geen vat krijgen op de partij en moest na een lange en moedige strijd toch het hoofd buigen: 0-2
Daniël  kreeg een ingewikkelde stelling op het bord tegen Speybroeck Eric (1743). Hij had 2 lopers voor een toren en pion. Misschien dat Daniël ergens de winst heeft laten liggen, maar toen zijn laatste toren geruild werd, kwam een remise stelling op het bord: 0.5-2.5.
Walter tot slot kon de eer van de ploeg redden tegen Deloof Koen (1602). Hij won in de late opening een pion, speelde dan rustig verder in het middenspel en ruilde gunstig af naar het eindspel waar hij de winst binnenhaalde. Eindstand 1.5-2.5.


Ploeg 3 nam het ook op tegen een KGSRL, nummer 11.
Klaas had als eerste gedaan. Hij zette zonder veel problemen Cornelis Jef (NC) van het bord.
Ook David kende niet al te veel problemen met zijn tegenstander, Feys Mathias (NC). David kwam min of meer gelijk uit de opening, maar won in het middenspel vlug twee pionnen weg waardoor de partij vlug beëindigd werd.
Lars speelde een goede partij tegen Cosijns Simon (NC): hij ontwikkelde goed in de opening en speelde heel deftig in het middenspel. In het eindspel kwam hij gewonnen te staan, maar door een gebrek aan ervaring en kennis van het eindspel moest hij vrede nemen met een remise.
Freddy speelde tegen op bord 1 tegen Niclaus Wouter (1672). Hier viel de beslissing pas in het slot van de partij. De opening en een groot deel van het middenspel was gelijk opgaand, maar in het late middenspel won hij een pion. Daarna ruilde hij de torens af waardoor een gelijk lopereindspel op het bord kwam. Freddy had duidelijk de betere loper waardoor het slechts een kwestie van afwerken was. Eindstand: 3.5-0.5



Ploeg 1 kan tevreden terugblikken op deze speeldag, alleen jammer dag Artevelde 1 ook won (met 3 forfaits). Van ploeg 3 onthouden we een ruime overwinning en een plaats in de middenmoot, alsook het eerste puntenwinst voor jeugdspeler Lars Smet. Voor ploeg 2 is het nog steeds alle hands aan dek om de strijd tegen degradatie te winnen.

Geen opmerkingen: