Zoeken op het internet

Google

maandag 27 januari 2014

Wetteren 1 wint van zwak Aalter 1

Wetteren 1 wint met 1,5 - 4,5 van Aalter 1.
Aalter had zijn 2e ploeg zoveel mogelijk versterkt tegen onze 2e ploeg. Hierdoor kon Wetteren een gemakkelijke winst binnenhalen , maar betaalde Wetteren 2 de rekening ...

Randy en Sven stonden al heel snel gewonnen tegen 1400 , Wetteren 1 stond al gauw 0 - 2 voor.
Dirk met zwart kwam beter na een Colle opening , wat later volgde een beslissende fout en 0 - 3.
Wetteren 1 op rozen zou je dan denken maar toch opletten want :  Koen stond minder en in tijdnood tegen de sterke Asjot 2300 , Luc had rond zet 38 een winst gemist en was terecht gekomen in een heel ingewikkeld eindspel P tegen L en Jan tenslotte kon zich weer niet houden en had wat geofferd in een uiterst scherpe drakenvariant ...
Na de tijdscontrole van 40 zetten , gaf Jan te kennen dat hij niet zou verliezen want hij had steeds eeuwig schaak. Hierdoor speelde Luc nog lang verder op winst maar het werd tenslotte remise. Jan had meer dan eeuwig schaak en won nog. Hij zei zelf dat de weg naar winst heel dun was geweest. Toch altijd leuk om een draak te verslaan !
Zoals gevreesd kon Koen het niet houden en moest hij zijn meerdere erkennen.

Zoals reeds gezegd moest onze 2e ploeg , die in degradatiegevaar verkeert het gelag betalen.
Walter kwam na de opening al snel verloren te staan maar bleef verder vechten en sleepte nog een remise uit de brand. Freddy kwam ook al snel minder te staan maar hier kon geen hulp meer baten.
Tibo moet zich ook ergens vergist hebben want ook hij moest zich gewonnen geven.
Xavier speelde een gambiet met zwart , leek overspeeld te worden maar de kansen keerden en hij kwam wellicht gewonnen te staan.  Jammer genoeg maakte hij de laatste fout en mocht zich nog gelukkig preizen met een remise.  3 - 1 verlies is het harde verdict. 

Geen opmerkingen: