Zoeken op het internet

Google

maandag 5 december 2011

PLOEG 1 : nipte winst tegen verzwakt KGSRL

We waren nog maar 5 minuten begonnen toen de GSM afging van Walters tegenstander. Deze betwistte echter dat het om zijn toestel ging en Walter besloot maar om de partij verder te zetten. Hij maakte er een mooie aanvalspartij van en het eerste punt was binnen. Eigenlijk 0-2 dus ...
Jan met wit kreeg een Maroczy Siciliaans tegen en stormde op de koningsstelling af. Dat viel wat tegen en nam dus maar de remise aan met een pion minder en onduidelijke stelling. Ook voor het ploegresultaat want ook Ben stond gewonnen.
Ben had een stuk geofferd voor 2 pionnen en verkreeg een lastige penning. Zijn tegenstander kon zich bevrijden door het stuk terug te geven maar bleef een pion achter. Ben speelde het eindspel goed uit.
Randy kwam iets minder uit de engelse opening maar bleef soliede verdedigen. Zijn tegenstander had wel ruimte overwicht maar koos het zekere voor het onzekere : remise.
Koen had het lastig met zijn Hollandse opening en moest een pion offeren om tegenspel te verkrijgen. Met resultaat want de pion werd heroverd en wat later remise.
Hiermee was de winst binnen , maar Luc verkoos om op winst te spelen. Hij stond wel wat beter en zocht de verwikkelingen op in de tijdnoodfase. Daar kwam hij goed door met stukwinst voor 2 pionnen. In de praktijk waren het echter 3 pionnen en door op de verkeerde kant te spelen zette de pionnenarmada zich in beweging. Zelfs het stuk teruggeven kon op den duur niet meer zodat hij (opnieuw) een nul moest incasseren.
't Zal voor 2012 zijn ...
2,5 - 3,5

Geen opmerkingen: