Zoeken op het internet

Google

zaterdag 11 december 2010

Luc pakt de leiding

Na drie ronden stonden Luc Michiels en Peter D'Haene op de gedeelde eerste plaats in het 5e Open Wetteren. In de vierde ronde speelden ze tegen elkaar, maar het werd al snel duidelijk dat Luc volledig voor de winst ging. Na amper 20 zetten won Luc een stuk en de rest was kinderspel. 1-0 en Luc naar de leiding. Die andere Luc stuurde zijn kat, waardoor Ben een gratis forfaitpunt kreeg. Misschien een vroeg kerstmisgeschenkje?! Randy kon zich herpakken tegen Daniël, maar dat ging niet zo vlotjes. Daniël verdedigde secuur en kwam opzetten met een interessant kwaliteitsoffer. Randy offerde daarop maar nog een pion en met nog een torenoffer was de winst dan toch binnen.

De stand na ronde 4:
1. Michiels Luc (2171) 3
2. Van Houtte Randy (1857) 2.5
3. Vintioen Ben (1733) 2.5
4. D'Haene Peter (1714) 2
5. Leus Daniël (1897) 1
6. Van Hoecke Luc (NG) 1

In het Oost-Vlaamse Ligakampioenschap speelt intussen ook onzen Ben mee. Hij startte daar met een mooie 2/2 en speelde in ronde 3 tegen de Zottegemse jeugdspeler Smekens Ruben (1698). De partij eindigde in een remise, maar ongetwijfeld zal er voor gevochten geweest zijn. Maar met 2.5/3 zullen nu de echt kleppers op komen zetten. Hopelijk herhaalt hij zijn stunt van 2 jaar terug!

Ook Randy bewijst zijn kunnen, maar hij doet dat in het clubkampioenschap van Aalst. Daar speelde hij tegen Lot Diederik (1924). Op zich lijkt dit te doen, ware het niet dat deze speler in het Open Belgisch Kampioenschap dit jaar een zevende plaats behaalde met een TPR van 2250! (o.a. overwinningen tegen Bomans (2200), Aerts (2167),...) Ook stond hij eerste in het Clubkampioenschap, dus zeker een zware opgave. Randy speelde echter secuur en kon het sterke loperpaar op het bord houden. Met een pionoffer van Lot ontplofte het bord volledig waardoor Randy heel zijn trucendoos moest boven halen, zij het qua middenspel, idem qua eindspel. Uiteindelijk kon hij de verste vrijpion verkrijgen en het volle punt binnenhalen. Door deze monsterpartij haalt Randy nu de tweede plaats in Aalst!

Geen opmerkingen: