Zoeken op het internet

Google

zondag 21 november 2010

Luc Van Hoecke stopt zegereeks van Peter D'Haene

Na 2 ronden was Peter D'Haene de te kloppen man in het Open Wetteren. Als enige had hij nog de volle punten en ging met een halfje voorsprong op Luc Michiels de derde ronde in. Daar ontmoette hij Luc Van Hoecke. Luc had nood aan punten, want na een magere 0/2 zou een 0/3 reeds fataal zijn. Luc moest dan ook agressief spelen, maar Peter verdedigde stug. En opeens (terwijl Luc wel beter staat) blundert Luc volledig, maar omwille van enkele compensaties kon Luc alsnog het volle punt binnenhalen.

Onze elohoogste Luc Michiels kon hier overigens niet van profiteren. Een goed voorbereide Randy Van Houtte zag zijn voorbereiding meteen in rook opgaan na het verassende 1. e4 c5 van Luc. Randy liet het niet aan zijn hart komen en speelde erg goed en kon via enkele finesses twee pionnen winnen. Het eindspel zag er gewonnen uit, maar dan was Randy net iets te enthousiast met een kwaliteitsoffer, waardoor hij in het verre eindspel nog moest opletten dat hij niet verloor. Zover kwam het uiteindelijk niet en beiden moesten vrede nemen met remise.

Ben Vintioen kwam in een theoretische stelling van het koningsindisch tegen Daniël Leus. Door zijn dame net iets te vroeg naar buiten te laten komen, kwam Ben ineens enorm slecht te staan. Ben probeerde het dan maar op te lossen door de dame te geven voor T+L. Enige zetten later bleek dat Ben zijn stukken enorm goed samenwerkten en Daniël kwam pardoes verloren te staan. 0-1

De stand na 3 rondes:
1. Michiels Luc (2171) 2
2. D'Haene Peter (1714) 2
3. Van Houtte Randy (1857) 1.5
4. Vintioen Ben (1733) 1.5
5. Leus Daniël (1897) 1
6. Van Hoecke Luc (NG) 1

Ronde 4:
Michiels Luc - D'Haene Peter
Vintioen Ben - Van Hoecke Luc
Van Houtte Randy - Leus Daniël

Geen opmerkingen: