Zoeken op het internet

Google

zaterdag 16 oktober 2010

Mindere start in Oost-Vlaamse Interclubs

Wetteren speelt, na zijn sterke debuut vorig jaar, terug mee in de eerste afdeling van de Oost-Vlaamse Interclubs. (de nieuwe vorm van Mindere Goden) Vorig jaar kwamen we elke ronde opdagen met onze 3 jeugdspelers en Achiel. Dit jaar zal dit jammer genoeg niet gaan, vanwege de afwezigheid van Sven. Zo was de ploegopstelling in de eerste ronde tegen Temse als volgt: Randy, Ben, Achiel, Van Hoecke Luc.

Randy had al na iets meer dan een uur gedaan tegen Caluwe Marc (2120). Randy kreeg dezelfde stelling op het bord al woensdag in Aalst en hier was dus al een analyse van gedaan. Randy kwam wat beter te staan, zowel in tijd als in stelling en berustte in remise, hetgeen zeker niet slecht was vanwege de verzwakte opstelling van Temse op de laatste 3 borden.
Intussen stond Achiel een stuk voor tegen pion, had Luc Van Hoecke meer dan een uur voorsprong in tijd (tegenstander kwam te laat) en won op een mooie manier een pion, maar stond Ben wat minder tegen Zatyko Ferry (1795), vooral door de activiteit van de sterke lopers. Ben offerde in eerste instantie een pion, maar een paar zetten later bleek dat er een mat in 2 in zat. 0-1 en Wetteren moest al beginnen hopen.
Een uur later stond Achiel al volledig gewonnen en was het een kwestie van tijd, en jammer genoeg (voor Achiel dan) ging Van der Meiren August (1701) door zijn vlag. Een verdiende overwinning voor Achiel waardoor alle hoop op de schouders van Luc Van Hoecke rustte.
Luc kwam in een carokann na een paar mooie zetten een pion voor, maar zijn tegenstander (Vandermeiren Marc (1652)) begon te dreigen met het plan b4-b5. Niets aan de hand, want Luc speelde het rustig uit, en kwam een pak beter te staan, totdat hij ineens finaal blunderde en zijn dame weggaf. Doodjammer, want het kost ons toch belangrijke punten, willen we voor het podium spelen.

Geen opmerkingen: