Zoeken op het internet

Google

maandag 28 september 2009

Beide ploegen winnen in de 1e Ronde Interclub !!!

Dit seizoen levert een gewonnen match 2 punten op , gelijkspel één punt en verlies nul punten. De match winnen is dus het belangrijkst en niet zozeer meer met hoeveel verschil ! Onze 2 ploegen konden nipt winnen en haalden zo de 2 matchpunten binnen.
Verslag Ploeg 1 : Dirk met zwart kon snel gelijk maken en omdat hij meer last had van zijn ontstoken tand dan van zijn tegenstander stelde hij maar snel remise voor.
Walter begon gezwind en wel aan zijn Engelse partij met wit maar de Westerlonaar antwoordde gevat en beheerste het centrum. Toen de stelling openging bleek de loper op d4 supermachtig , niets meer aan te doen : 1,5 - 0,5. op dat moment stond Jan al gewonnen met een kwal voor maar de resterende 4 borden stonden eerder minder.
Roland kon snel gelijk maken met zijn Hollandse opening en ging in de aanval. Iets te ontstuimig want de aanval liep dood en Roland had er een pion aan ingeboet. Toch kon hij de zaak nog redden en stelde maar snel remise voor. (2 - 1)
Luc met zwart speelde riskant met zijn Aljechin opening. Wit stelde zich veilig op en had steeds een voordeel tot in het eindspel. Toch werd het remise aanbod aanvaard :(2,5-1,5) met Jan in een gewonnen stelling en bij Randy heel onduidelijk : spanning alom dus.
Jan had al bij al een rustige namiddag want hij kwam al vrij snel een kwaliteit voor. De afwerking nam nog wat tijd in beslag maar Jan deed dat heel nauwkeurig. Op dit punt hadden we gerekend ! (2,5 - 2,5)
Randy speelde nog maar eens de Fischer-aanval met wit maar er moet iets fout gelopen zijn want ipv wit was het zwart die op koningsaanval speelde ! Gelukkig verdedigde Randy zich taai , zijn tegenspeler offerde dan maar een stuk voor 2 pionnen maar speelde zijn dame in de problemen zodat Randy het volle punt kon binnenhalen !
(2,5 - 3,5)
Proficiat en belangrijke punten zijn binnen.
Hieronder vind je nog het verslag van Ploeg 2.

3 opmerkingen:

Klaas zei

"De match winnen is dus het belangrijkst en niet zozeer meer met hoeveel verschil !"
--> Luc, dat moet je eens uitleggen. Ik begrijp het niet helemaal...

Randy zei

Luc bedoelt dat als een ploeg wint ze 2punten krijgen. Voor gelijkspel 1 en verlies 0.Dus je mag met 6-0 winnen of 3.5-2.5, het blijven 2 matchpunten. Ht eerstvolgende scheidingssysteem is echter wel de bordpunte (6-0,...)

Anoniem zei

Mijn tand is eruit!
Enfin 3 weken rondgelopen met tandpijn , plus mijn werk ook geschaakt , t'was geen leven.
Dirk C.