Zoeken op het internet

Google

zondag 5 oktober 2008

Wetteren 1 opent met overwinning

De eerste ronde van de interclubs werd met een bang hartje aangevat. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest onze coach reeds tot op de bodem van de reserves gaan. De tegenstander Bredene 4 was vorig seizoen kampioen in 4e A en kan meerdere serieuze kanonnen in stelling brengen. Een pijnlijke seizoensopener behoorde tot de mogelijkheden.

Behalve een duidelijk verschil in Elo op bord 2 bleek Wetteren op papier zelfs enig overwicht te hebben. Door een sterke start van Freddy en Daniel stond het na een paar uur Bavegem - Bredene : 2 - 0. Peter is zijn eerste interclub in meer dan 6 jaar mocht op bord 4 plaatsnemen en ging aan de haal met een halfje. Roland ging tenonder tegen zijn Russische tegenstandster (een vers geklasseerde 2024 Elo !). Walter mocht Luc M vervangen als topspeler, toonde hoe het moet en bracht de overwinning voor Wetteren op het bord. Sven raakte in de problemen en ging het eindspel in met duidelijke achterstand (een paar pionnen tegen een toren). Hij vond het echter nog te vroeg om naar huis te gaan en deed zijn opponent werken voor het punt. Zelfs een paar mindere zetten van zijn tegenspeler konden het eindverdict niet wijzigen.

Wetteren 1 - Bredene 4 : 13 - 11

Uitslagen en individuele resultaten : website De Wetterse Vrijpion

1 opmerking:

Luc Michiels zei

Een geluk dat Bredene niet op volle sterkte opkwam ! Toch een mooie overwinning want de 2 ploegen hadden ongeveer dezelfde gemiddelde Elo.
Veel ploegen in deze reeks zijn aan elkaar gewaagd , het zal spannen tot het eind. We zijn alleszins goed begonnen ...