Zoeken op het internet

Google

dinsdag 8 april 2008

BK Jeugd zit erop!!

Beste,

Afgelopen week was er het zeer amusante en leerrijke BK voor de Jeugd. Het was dus een zeer zwaar toernooi, maar door de uitstekende organisatie en nevenactiviteiten werd het toch een prachtig toernooi.

Allereerst komt Sven... Sven begon zijn toernooi uitstekende en verassende sterk, met winst tegen mylle frederik ( 1840! ), daarna kreeg hij wel 2 mensen van 1900 over de vloer en dit was toch nog iets te sterk voor hem..... Daarna begon hij aan een mooie nevenactiviteit: het BK Superschaak. Sven werd in deze discipline Belgisch Kampioen en mocht een mooie prijs mee naar huis nemen. Echter door vermoeidheid, gebruikte hij iets te veel tijd tijdens zijn 4de partij ( tegen een 1569! ) maar kon door een lang ervaring in stap 6 toch een mooie remise versieren. Daarna had hij echter weer even een dipje tegen Vandenbroucke Tim ( 1817! ) , maar herpakte zich daarna met een schitteret eindspel tegen crevits ruben ( 0 ). Hij verloor echter daarna 2 maal! tegen een andere stap 6 genoot Peelman Philippe ( 1555 ) en een NG! Missinne Simon, maar achteraf bleek dat deze een hele hoop ELO-punten waard was, dusja.... In de laatste ronde zette hij toch nog alles op alles tegen nog een NG, maar kon deze dus toch nog winnen. Een mooie 3.5 uit 9 die hem waarschijnlijk 25 puntjes zal doen stijgen!

Randy was dus de tweede deelnemer, maar deze verbaasde vriend en vijand door een bijzonder sterk BK te spelen!!! Het begone chter wat minder: hij miste een remise-kans en liet zijn ontwikkeling achterwege tegen een 1855 en verloor. Die avond mocht hij voor de gelegenheid eens spelen teg IM Bart Michiels in een simultaan, maar verloor na moedig en mooi tegenspel toch de kwaliteit en verloor dus later. Even een dipje dus, maar hij herstelde zich volledig voor de volgende 2 rondentegen een 1659 en een 1817!, waar hij bij alle 2 een remise on wegkapen. In de vierde ronde had hij misschien iets te veel vertrouwen tegen een 1616 en onderschatte zijn tegenstander iets te veel waardoor hij een pion verloor en in een toreneindspel toch net niet remise kon halen. Hij moest het dus weer hebben van zijn twee-partijen-per-dag-spel en dit lukte ook: hij speelde ondanks een gewonnen eindspel weer remsie tegen een NG!, maar herpakte zich uiteindelijk zeer goed tegen een 1357 en haalde zijn eerste overwinning binnen. De volgende twee ronden tegen een 1450 en een 1840 stonde hij echter twee keer volledig gewonnen, maar kreeg het spel niet goe donder d eknie en berustte in remsie. In zijn laatste partij zag hij dat het goed was en gaf na 9 zetten remise tegen een 1569. een 4 uit 9 dus, met maar 2 verliespartijen, 1 winstpartij en 6 remises!!!!!! Waarschijnlijkeen 50 of misschien zelf 70 punten winst en een prachtige ervarin rijker.

Bedankt aan iedereen die ons hierbij steunde,


Randy Van Houtte

Geen opmerkingen: