Zoeken op het internet

Google

maandag 3 maart 2008

Logisch verlies tegen KGSRL

Het Elo-verschil bleek zoals verwacht niet overbrugbaar. Op bord 1 scheelde het 80p , op de andere borden 150p tot 300p !
Luc met wit probeerde met wit een voordeeltje uit de opening te bekomen maar na 18 zetten stond het quasi gelijk en aanvaardde maar veiligheidshalve de voorgestelde remise.
Daniël kreeg een loperoffer op h3 te verwerken maar vond nog een goede tegenzet. Alain Mauqouy kon eeuwig schaak geven maar verkoos volop voor de winst te gaan en gooide er een stuk tegenaan voor koningsaanval. Het was allemaal erg bedreigend maar Daniël hield het hoofd koel en gaf een kwaliteit terug. In de eindstelling (2 stukken tegen T) stond Daniël wellicht veel beter maar verkoos het zekere te nemen nl de voorgestelde remise.
Freddy had zich voorbereid op een Engelse opening en kon daardoor goed weerwerk bieden. Lange tijd stond hij iets minder maar dan werd het langzaam aan slechter en slechter tot er tenslotte geen houden meer aan was.
Ook Leonid moest in Luc Saligo zijn meerdere erkennen , zij het ook na moedig weerwerk te bieden.
Hetzelfde verhaal bij Walter die na de opening in een heel ingewikkelde stelling terechtkwam tegen Johan Krijgelmans (+2200). Rond de 40e zet liep hij , het moet gezegd , in een mooi matnet. Wel een partij om iets uit te leren !
Roland haalde zijn geliefde Frans boven en begon gewoontegetrouw aan een lange verdediging. Wim Versporten stond wat beter in het vroege eindspel en zou de stelling zeker tot op het bot uitmelken. Rolands koning kwam in een spervuur van torens terecht maar wist toch telkens te ontsnappen. Hij stond op een bepaald ogenblik een pion achter maar kon die terug winnen , zij het in een duidelijk mindere stelling door de goede positie van de witte koning. Met nog slechts elk 2 pionnen in een paardeneindspel miste zijn tegenstander op de 40e zet zodat het onmiddellijk remise werd.
Een logische 9 - 15 dus , maar toch voldoende om gered te zijn !!
Dendermonde degradeert zeker en 4 andere ploegen zijn nog in gevaar :
Aalter , Wachtebeke , Aalst ! (wie had dat gedacht ?) en vooral Oostende 2 die nog tegen KGSRL moet.

Geen opmerkingen: