Zoeken op het internet

Google

maandag 3 oktober 2016

Wetteren 4 kan Wetteren 1 niet evenaren ...Hoboken 2-Wetteren 4: 3-1

Wetteren 1 had dezelfde verplaatsing als wij, nl Hoboken.
Het grappige is dat Wetteren 1 veel later toekwam dan wij, maar zij wonnen de wedstrijd en waren als eerste weg, terwijl wij verloren en als laatste weg waren.
‘Moraal: beter te laat komen en winnen, dan op tijd komen en verliezen’.
Hoe verliep de wedstrijd:
Op bord drie had Johan met zwart te maken met de 'Maroczy bind' in het  Siciliaans. Hij kende die opstelling niet en verloor al vlug een pion.
Wat later gaf hij de kwaliteit prijs om tegenspel te krijgen maar door een verkeerde pion zet verspeelde hij zijn remise kansen en verloor de partij.
Xavier op bord vier opende zoals gewoonlijk met e4 , maar voor het begin van het nieuw seizoen probeerde hij een nieuwe opening. De Weense opening met de moderne variant.
Hij had het boek “the modern vienna game” gekocht, maar op een weinig gespeelde variant van zwart, antwoordde hij niet correct.
Hij kwam in een gedrongen stelling en moest terug schakelen op verdediging. Hij kwam er tenslotte bovenuit en zijn tegenstander bood remise aan.
Gezien Johan had verloren en de twee andere borden met een goede stelling stonden aanvaardde hij dit.
Even later was het ook remise in de partij van Freddy.In zijn Siciliaanse partij met tegengestelde rokade waren er voortdurend wisselende kansen.
Onze hoop was nu gevestigd op bord één.Maar naar ‘slechte' gewoonte had Sven terug te kampen met tijdnood.
Al bij de opening kwam hij in een stelling dat hij niet kende: de Colle–Zukertort opening. Een opening die Judith Polgar in haar DVD  promoot voor beginnende schakers.
(Wie wil kan dit bij Xavier uitlenen. Sven staat als eerste op de lijst)
D4 en antwoord C5 van Sven werd niet , zoals gewoonlijk, beantwoord met D5 maar met E3.
Hij verloor veel tijd om een juist plan te vinden. Kon de aanval van wit neerslaan en stond uiteindelijk met een pion meer op het bord, en dan nog een ‘Wetterse' vrijpion.
Maar waarschijnlijk sloeg de vermoeidheid toe, misschien omdat hij reeds de hele morgen les gegeven had aan de jeugd, en begon onnauwkeurig te spelen.
Zijn tegenstander kreeg terug kansen. In het eindspel kwam Sven terug in tijdnood en verspeelde hierdoor misschien ook zijn remise kansen.
Als zijn tegenstander dan een pion tot een dame promoveerde was het over en out.


Geen opmerkingen: