Zoeken op het internet

Google

maandag 26 maart 2018

Bijna stunt van Wetteren 1 tegen leider van de reeks Jean Jaurès 1

Wetteren 1 kwam met niet al te hoge verwachtingen naar het duel tegen de autoritaire leider Jean Jaurès 1. Logisch want met 3 punten voorsprong staat de promotie voor Jean Jaurès 1 naar 1e afdeling al zo goed als vast!
Randy met wit verzorgde zijn ontwikkeling goed maar kwam nooit echt beter te staan. Zwart kon zelfs een aanval opzetten maar Randy kon deze goed afweren. Het resultaat was een gelijke stelling en er werd dan ook remise overeengekomen.
Koen met zwart kreeg het van bij de opening lastig. Wit gebruikte de gewonnen ruimte en verkreeg een duidelijk voordeel. Wat later won wit een pion en de partij.
Tibo M met zwart kwam gelijk uit de opening en wist tot een voordeel te komen in het middenspel.
Toch werd het nog remise na een ingewikkelde partij.(ik kon niet alles volgen)  1 - 2
Ondertussen stond Galeh een pion achter , Bas , Luc en Robijn ongeveer gelijk en Sander stond duidelijk beter.
Bij Robijn werd afgewikkeld naar een gelijk loper eindspel, het leek remise te gaan worden maar het verloor nipt 1 -3. We leken af te stevenen op een normale uitslag 2,5-5,5 of zoiets.
Maar Galeh wist het toreneindspel met pion minder remise te houden tegen IM Bezemer en Sander had met 2 lopers voor een toren een gewonnen stelling !  2,5 - 3,5.
Luc had eerst minder gestaan , dan beter en dan opnieuw minder wisselende kansen dus. Maar de stelling was tenslotte niet meer te houden.
Jammer want Bas was er in geslaagd om 2 zwarte torens op de 2e rij te installeren en dan weten we meestal hoe laat het is .. Eindstand 3,5 - 4,5 en ondanks het goede resultaat toch ontgoocheling want een gelijkspel zat er zeker in...
Achteraf overheerst toch de fierheid dat iedereen hard gevochten heeft,  met vooral felicitaties voor de 2 winnaars Bas en Sander ! 
Vervolgens was het bang afwachten op het resultaat van Temse en dat viel voor ons reuze mee : 6-2 verlies ! Daarmee komen we op een bordpunt van de redding !
Onze kansen op behoud stijgen tot zowat 50% en eigenlijk hebben we het volledig in eigen hand.
Een winst tegen Brugge houdt ons in 2e ...

Geen opmerkingen: