Zoeken op het internet

Google

maandag 18 april 2016

Ploeg 1 gaat voor de 3e plaats !

Sint-Amandsberg is nog niet volledig verzekerd van behoud en had een aantal sterke spelers opgetrommeld die normaal niet meespelen. Zo kwamen zij bijna dezelfde gemiddelde Elo als wij.
Om onze ambitie voor de 3e plaats waar te maken moesten wij dus de 2 punten pakken...
Koen met zwart bereikte een gelijke stelling tegen oude bekende Marc Bonne die voor de gelegenheid nog wel eens meespeelde. Met de dames van het bord werd dan al snel tot remise besloten.
Roland ging in de opening op pionnenroof maar kreeg hierdoor een achterstand in ontwikkeling.  De zwarte aanval rolde over het bord met de witte koning in het midden.  Roland moest de dame geven tegen T+P+pion maar de achterstand in ontwikkeling was nog niet opgelost en 1,5-0,5.
De tegenstander van Robijn stelde remise voor maar Robijn stond wellicht beter dus hij moest verder spelen.
Soms loopt dit niet goed af , maar nu wel want de stelling kwam open en Robijn wist het laken naar zich toe te trekken. 1,5-1,5.
Randy kwam beter uit de opening en bleef het middenspel domineren. Er kwam een dubbel toreneindspel op het bord waarbij de witte , Wetterse vrijpion het pleit beslechtte. 1,5-2,5
Dirk moest zich met zwart verdedigend opstellen , zijn tegenstander zette alles klaar voor een koningsaanval.
Hij rocheerde echter lang en een moeilijke stelling met gelijke kansen verscheen op het bord.
Tegen zet 40 werd het remise : 2-3.
Luc moest het ook opnemen tegen een versterking.  Met zwart kreeg hij het wat benauwd maar toen zijn tegenstander een goede voortzetting miste werden de rollen omgedraaid.  Wat later draaien de rollen nog eens om want het was opletten voor een koningsaanval. Tegen zet 40 was ook dit gevaar geweken en vanwege de zwakke witte pionnen stond het eindspel gewonnen.  2-4.
Een mooie overwinning tegen een sterke ploeg !

Geen opmerkingen: