Zoeken op het internet

Google

zaterdag 21 november 2015

Oost-Vl IC : Ploeg 1 verliest zwaar met 0,5-3,5 tegen Zottegem 1 , Ploeg 2 wint zwaar.Inderdaad kon alleen Ben een remise houden tegen Zottegem 1.
Voor Wetteren 2 schreef Xavier een oorlogsverslag. 


Wetteren 2- St Niklaas:  3 -1Wetteren 2 had deze keer het thuisvoordeel.Een goede kennis van het terrein voor de veldslag tegen St Niklaas.
Vorige keer tegen Temse werden tactieken gebruikt uit WOII, maar dit  liep verkeerd af.Een veldslag werd verloren, maar niet de oorlog!
Nu werd vakkundig gebruik gemaakt van tactische en strategische elementen uit de veldslagen van Napoleon.
De kanonnen goed opstellen, de cavalerie en infanterie goed inzetten.
Alleen Joshua, die de plaats innam van Achiel, kwam in een gesloten positie terecht en liet zich kisten.
Luc, Xavier en David gebruikten de goed gerichte kanonnen nl. de batterij.
Luc en Xavier, met de witte stukken, mikten met de “loper en dame batterij” op veld h7. Bij Luc reageerde de tegenstander met g6.
Dit verzwakte echter zijn koningspositie en Luc begon dan die zwaktes te bestoken met zijn cavalerie en even later kwam de infanterie met h2-h4.
De slag was toen zo goed als gewonnen.Luc wurgde langzaam aan zijn tegenstander.
Bij Xavier resulteerde zijn batterij ,met loper en dame, in stuk winst nadat de infanterie met e5 de verdediger (Pf6) van veld h7 verjoeg.
Hij moest nog rekening houden met een tegenaanval , maar pareerde die met de tactiek “mat dreiging op onderste rij”.
Nu had hij twee stukken extra, en dan nog het loperpaar ,maar moest nog doorspelen tot mat gezien zijn tegenstander het woord ‘opgave' niet kende.
David met zwart kwam met zijn Nimzowitch verdediging (e4-Pc6) in een tegengestelde rokade terecht. In dat geval is degene die eerst aanvalt en druk uitoefent ook degene die wint.
David stelde vakkundig zijn batterij op met twee torens en een loper naar veld g2 gericht. Hij moest evenwel nog goed rekenen want verdediging was ook nodig. Maar uiteindelijk won hij een stuk en de partij.
Conclusie: Zolang  Wetteren 2 niet in Waterloo belandt, kunnen zij elke tegenstander aan.
De kapitein van Wetteren 2, of is het eerder de generaal, kijkt reeds uit naar de volgende veldslag.Xavier

Geen opmerkingen: