Zoeken op het internet

Google

maandag 19 januari 2009

Wetteren 1 verliest met 1,5 - 4,5 tegen Kortrijk

Het doel was om de schade te beperken tegen deze zeer homogeen sterke ploeg. Sven kwam al onmiddellijk zeer slecht uit de opening maar hij verdedigde zich goed in het middenspel en even leek het dat zijn stelling nog speelbaar was. Maar dat was niet zo : 0-1.
Roland probeerde op veilig te spelen met zwart maar stond de ganse partij minder. Het eindspel leek misschien nog houdbaar maar dat was ook niet het geval : 0-2.
De 4 overblijvende partijen kwamen in de beslissende fase na de tijdscontrole van 18.00u.
Dirk kwam wat beter uit de opening maar in het middenspel werd hem een pion ontfutseld. Alle hoop ging dan naar de ongelijke lopers maar de pionnenstructuur was ons slecht gezind : 0-3.
Daniƫl had in een gelijke stelling al eens remise voorgesteld maar dat werd afgewezen.
Wat later kwam hij beter te staan en won een kwaliteit voor een pion. Tegen 2 verbonden vrijpionnen was de zaak zeker niet duidelijk en rekening houdende met het late uur en de slechte stand werd maar remise gegeven. 0,5-3,5.
Luc met wit blunderde opnieuw in de opening maar gelukkig overzag ook zijn tegenstander de juiste zet. Daarna kwam hij wellicht beter met een veroprukkende h-pion. Zijn tegenstander had echter een koningsaanval en sterk P tegen slechte loper. De koningsaanval kon nog bedwongen worden maar de h-pion was definitief gestopt en tegen een binnenkomende zwarte koning was niets meer te beginnen : 0,5-4,5.
Ondertussen was ook Walter met zwart , na een gelijke opening , in het middenspel in de verdediging verzeild met een pion minder in een D+T eindspel. De witte koning stond helemaal bloot en hierdoor kon Walter met enkele krachtzetten de dame winnen voor een toren ! Toch was het nog niet helemaal uit want in het KO-systeem kan er nog van alles gebeuren ... Walter verdeelde zijn resterende tijd van 12 min echter voorbeeldig en kon onze ploeg 1 behoeden voor een echte afstraffing ! Mooi zo !
De "oudjes" hebben het dus gedaan ! (zeggen ze zelf)

Gelukkig liepen ook onze mede-degradatie kandidaten zware haverij op zodat we onze plaats in het klassement zelfs iets verbeteren. We leven dus nog en hebben zelfs alles nog in eigen handen.

NIE NEUTE - NIE PLEUJE is onze leuze voor de volgende matchen !!

Geen opmerkingen: