Zoeken op het internet

Google

donderdag 10 november 2016

Wetteren 2 den boot in tegen Opwijk

Wetteren 2 nam het afgelopen zondag op tegen Opwijk 1, een ploeg die vorig seizoen gezakt was uit tweede en meteen terug wil naar daar. Gezien de heel sterke opstelling (laatste bord 2050) werd ervoor gekozen om de ploegen in vierde wat te versterken, en door een paar ziektes in de eerste ploeg, was de ploeg dan ook enorm verzwakt tegenover normaal.

Mohamad had als eerste gedaan. Met zwart probeerde hij zolang als hij kon Van Peer af te houden, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen zijn tegenstand (2056).

Dirk kon zich blijkbaar vinden in de 'het-is-niet-van-moetes' scenario. Met wit speelde hij Rogiers (2150) volledig van het bord. Een voorbeeldpartij van wat er gebeurd als zwart beslist niet te rokeren en geen enkel stuk langs de koningsvleugel ontwikkelt. Dirk offerde zijn dame voor een toren en kwam volledig binnen in de stelling, haalde een stuk op en toen hij de dame ging terug winnen (en dus een toren en een loper zou voorstaan) gaf zijn tegenstander op.

Zorik, op bord 5, was naast Mohamad de tweede debutant in ploeg 2. Hij was lange tijd de evenknie van Van De Perre (2093) maar moest uiteindelijk ook het onderspit delven. Hoe precies kan de verslaggever ter plaatse helaas niet meedelen, aangezien hij op dat moment zelf nog bezig was.

Voor aanvang van de rondes zei Luc tegen Ben dat het voor 1 keer ieder voor zich was, en er niet naar de ploeg gekeken moest worden. Deze boodschap viel niet in dovemansoren bij Ben die besloot om Van Cappellen (2188) het onmogelijk te maken om spel te maken. Met zwart smeet hij heel de boel toe, en zijn tegenstander vond geen manier om er iets aan te doen en een remise was (gezien het partijverloop) dan ook een logische uitslag.

Luc had ook een tegenstander tegenover zich die duidelijk te sterk is voor derde klasse, namelijk Bomans (2259). Vanuit de opening kwam hij dan ook onder druk te staan (onder andere door een octopus op e3), en aanvalskansen voor zwart over het hele bord. Uiteindelijk is de stelling ineen gezakt en moest Luc het onderspit delven.

Thomas mocht vandaag afsluiten. Tegen Barbe (2109, voor de verandering een 2050+ in die ploeg) kwam hij een stuk achter (offer?) en kwam dit niet meer te boven. Na nog lang weerwerk te hebben geboden zonk het schip ook hier.

Kort samengevat: Wetteren 2 verliest met 1.5-4.5 van een veel te sterk Opwijk 1. Bedankt aan alle spelers om alles te geven in deze wedstrijd, volgende keer beter!

Geen opmerkingen: