Zoeken op het internet

Google

dinsdag 18 oktober 2016

2e overwinning voor ploeg 2 !

Het moet gezegd : Brasschaat 2 moest 3 van zijn vaste spelers afstaan aan ploeg 1 waardoor zij verzwakt aan de start kwamen. Toch bleef lange tijd de spanning er in wegens Jetlag toestanden ...

De partij op het 4e bord werd vrij snel afgehandeld , want er werd gewoon snel gespeeld. Daarin toonde Dirk zich al vrij snel de sterkste , goed begonnen ...
Maar dat was zonder de Jetlag van Jan gerekend.  Hij was pas vrijdag thuis gekomen , niet van Spanje maar van de US - eee...  Tegen een veel zwakkere tegenstander kwam hij pardoes een stuk achter , voor een luttele pion.  Maar alle stukken stonden nog op het bord en Jan schoot wakker.
Op mysterieuze wijze slaagde hij er in het stuk terug te winnen en toen was de veer gebroken bij zijn tegenstander : 2 - 0.
Luc met zwart kreeg ruimte voordeel;  Het oogde allemaal heel goed maar volgens de engine was er weinig aan de hand.  In het eindspel miste hij één goede kans , remise dus.
Ben met wit vloog er in en door de scherpe stelling stond gans het bord al snel in brand.  Toen de rook wat optrok was het duidelijk dat Ben ergens moest gewonnen staan maar hij overzag een combinatie en dat doe je best NIET in een scherpe stelling.  2,5 - 1,5.
Geen nood , Robijn stond een paar pionnen voor maar het duurde tot in het late eindspel vooraleer we gerust konden zijn. Goed afgewerkt ! 3,5 - 1,5.
De partij van Thomas ging de hele tijd ongeveer gelijk op tot het eindspel L tegen P met gelijke pionnen op het bord kwam.  Thomas bleef correct aandringen , offerde een pion maar vergat het af te maken en moest uiteindelijk nog in remise berusten.

Met 4p op 4 is het degradatiespook al ver weg.  De volgende ronden kunnen wij onze strategie (opstelling) aanpassen indien nodig.

Luc   

Geen opmerkingen: