Zoeken op het internet

Google

dinsdag 5 juli 2016

Sven de Putter en Bas de Feijter in de prijzen op het criterium Oostende!
In de open reeks scoorde Bas de Feijter een knappe 6 uit 7 wat hem uiteindelijke een gedeelde 1e plaats opleverde. Hij moest helaas 1 verliespartij incasseren van de uiteindelijke winnaar die hem in een remisestelling op tijd klopte. Dit bracht hem op een keurige 2 plaats.

De de -12 speelde Nina mee, ze begon de eerste partij sterk en won, ook de 2e partij speelde ze goed, maar 1 klein foutje was genoeg op de partij te toch verliezen. Daarna speelde ze wat wisselvallig won wel 3x en pakte ze een remise in een verloren stelling! met 4,5 uit 6 mocht ze de laatste ronde tegen de nummer 1 geplaatste Lars Vanhee, helaas verloor ze al vrij snel een pionnetje en kon dit niet meer rechtbreien al waren er toch mogelijkheden om het op een remise te houden, maar helaas ze verloor en eindigde met 4,5 ui 7 op de 9e plaats.

Tot slot Sven in de groep -10, hij speelde een sterk toernooi, met 4 uit 4 mocht hij de 5e ronde aantreden tegen de latere winnaar wat uiteindelijk remise werd, maar ik denk toch dat er misschien wel wat meer in had gezeten! in de 6e ronde verspeelde medekoploper Dreelinck een half punt en Sven won, wat hem alleen koploper maakte in de groep! ook ronde 7 werd gewonnen, maar vanaf ronde 8 werd Sven wat minder scherp vroeg remise in een mindere stelling en gelukkig accepteerde zijn tegenstander het. Tot slot mocht hij tegen Luna Morote, ook een Zeeuwse, begon goed en kon zelfs een stuk winnen wat hij niet deed..vervolgens vergat hij te rokeren, stukken kwamen in de penning en uiteindelijk vloog er van alles van het bord! Luna zou hier normaal gesproken gewonnen hebben als ze wat minder tijd zou gebruiken.. 

Sven werd op scheidingspunten (ongeslagen) 2e met 8 uit 9 en mocht de 20€ in ontvangt nemen. Netjes gedaan Sven, je kan soms meer dan dat je denkt.

uitslagen zijn hier te vinden: http://www.jeugdschaakcriterium.be/Oostende

Peter


Geen opmerkingen: