Zoeken op het internet

Google

zondag 10 juli 2016

BK Dag 8 – Ronde 9 Proficiat aan alle Wetteraars voor hun inzet !BK Dag 8 – Ronde 9
Vandaag begon de ronde al om 11h. We moesten dus al vroeg ons huisje schoonmaken en verlaten. Gelukkig had Jeroen bye en kon hij helpen opruimen terwijl de andere al aan het schaken waren. Ronde 9: Ian speelde voor de 2de plaats tegen Stief G. (+2100). Het werd een theoretische opening waarbij beide spelers hun enorme theoriekennis toonden (pas op zet 19 weken ze af van gekend terrein). Ian koos voor een variant waarin hij een stuk gaf voor 3 pionnen (allemaal theorie natuurlijk) en het zag er als mens niet slecht uit voor hem. Maar zijn tegenstander kon de extra pionnen vastzetten en ze één voor één winnen. Hij begon met 3 pionnen voor een stuk en het eindige met een 0 pionnen voor een stuk. Ian verloor helaas maar wordt toch knap 9de met 6/9. Randy speelde tegen WFM Hanne Goossens een sterke partij (hij kon nog in de top vijf eindigen). Het zag er goed uit in het middenspel met 2 vrijpionnen op de damesvleugel. Toen brak de tijdsnoodfase aan en verloor hij één van die pionnen. Het eindspel werd uiteindelijk gewonnen door Hanne maar Randy had zeker meer verdiend. Hij eindigt 15de met 5,5/9. Tibo was bezig aan een sterk toernooi en dat was zijn tegenstander niet onopgemerkt gebleven. Zijn tegenstander (+1900) was zelfs zo bang dat hij niet is komen opdagen. Tibo won dus met de forfaitscore en sluit zijn toernooi af met winst. Hij eindigt 22ste met ook 5,5/9. Quinten was bezig aan een iets minder sterk toernooi en moest dus wat goed maken in de laatste ronde. Hij verdedigde sterk tegen Giorgi C. (+1800) en weerlegde een offer van zijn tegenstander waardoor hij de partij won. Hij eindigt 30ste met 5/9. Thomas speelde tegen Ayla V. (+1800). Hij had wat laten liggen tegen de betere tegenstanders en was vastberaden om dit recht te trekken. Ayla maakte een fout in de opening die Thomas vlotjes een kwaliteit opleverde. Hij won zijn partij en eindigt 31ste met 5/9. Dan hebben we nog Jeroen. Zoals al eerder vermeld had hij bye. Hij eindigt gedeeld 66ste met 3/9.          Resultaat: 4/6
Eindstand:
9. Vandelacluze, Ian 2144N M 432-WETTEREN 6/9
Ian speelde een sterk toernooi maar had meer verdiend. Hij is bij momenten diep moeten gaan en hij bewijst nogmaals dat hard werken loont.
15. Van Houtte, Randy 2036N M 432-WETTEREN 5.5/9
Randy toonde zijn sterke vorm van het afgelopen jaar. Hij mag zeker spreken van een succesvol toernooi ook al heeft hij hier en daar wat puntjes laten liggen.
22. Lachaert, Tibo 1858E M 432-WETTEREN 5.5/9
Tibo speelde sterk en staat waar hij volgens mij moest staan. Een mooi resultaat.
30. Ramacker, Quinten 2059E M 432-WETTEREN 5/9
Quinten had een iets minder toernooi. Hij moet na zijn sterk BJK misschien weer wat meer werken aan zijn hobby.
31. Moerman, Thomas 1872E M 432-WETTEREN 5/9
Thomas had in dit toernooi zijn ups en downs. Hij toonde bij momenten dat hij het niveau van +2000 aankon maar hij moet het nog leren afwerken. Hij zal zeker de raad van coach Ian opvolgen.
71. Langie, Jeroen 1406E M 432-De Drie Torens 3/9
Jeroen speelde geen slecht toernooi. Het was zijn eerste groot/volwassen toernooi en toonde een vooruitgang. Ik weet zeker dat hij nog beter kan.

De week is snel voorbij gegaan. We hebben dus zeker het allerbelangrijkste gedaan: ons geamuseerd. Misschien soms iets teveel maar we hebben deze week weer veel mooie herinneringen opgedaan. Ik zou bij deze graag iedereen bedanken. De spelers voor de sfeer, de ouders voor de begeleiding (en het eten!) en ook de organisatie (ook al was die soms wat eigenaardig). We zien elkaar weer op het volgende toernooi. Tot dan!


Groetjes Thomas
 
 

Geen opmerkingen: