Zoeken op het internet

Google

dinsdag 5 juli 2016

BK Dag 2– Ronde 2&3BK Dag 2– Ronde 2&3

Maandag was de enige dag waarop we twee ronden moesten spelen. We waren, verrassend genoeg, ruim op tijd wakker en zaten allemaal, verrassend genoeg, op tijd achter ons bord. Ronde 2: Quinten treedde aan tegen Tibo L. en speelde een mooie partij, won op zet 11 twee pionnen en won 2 uur later de partij. Ian speelde tegen een andere jeugdspeler. Hij speelde de theorie fout en deed hierop een (correct!) dameoffer. Ian had veel compensatie en kwam terecht in een gewonnen eindspel wat hij ook afmaakte. Thomas speelde tegen een iets minder jeugdige speler maar wel jong van hart. Hij speelde een goeie partij en won al snel een stuk. Het duurde wel nog lang om het af te werken (iets te lang) maar de eerste winst voor Thomas was binnen. Jeroen had een iets mindere morgen (het was ook nog vroeg voor hem). Hij kon niet winnen tegen Annelies.
Resultaat: 3/4 het gaat de goeie richting uit, misschien kunnen we volgende ronde het vuurwerk aansteken*?
Ronde 3: Met 2/2 kom je natuurlijk de goeie spelers tegen en dat mocht Quinten ondervinden. Hij mocht spelen tegen Quentin Fontaine op bord 1. Quentin F. had zich voorbereid maar ,zoals we het verwachten van Quinten, wijkt Quinten af van de theorie op zet 3. Het werd een lange partij waarbij Quinten het plan van h4 miste (normaal gezien speelt Quinten dit plan zelf iets te vaak) waarna hij in een minder eindspel terecht kwam. Dit werd vakkundig afgewerkt door de tegenstander na 5 uur spelen. Ian’s partij was iets minder spannend en duurde ook minder lang. Na 1/60ste te spelen van Quinten (dus 5 minuten) speelde Ian remise tegen Randy. Thomas speelde ook lang en overspeelde zijn tegenstander in het eindspel. Hij won zijn partij na 4 uur spelen.
Is er u al iets opgevallen? We hebben vandaag nog niet geschwindeld! Jeroen vond dit niet kunnen en wou hier onmiddellijk verandering in brengen. Hij speelde goed en kwam al snel terecht in een betere stelling (het zag er dus niet naar uit dat hij ging schwindelen) maar Jeroen liet zijn toren insluiten waarbij hij een stuk verloor (schwindel incoming). Plotseling liet Jeroen’s tegenstander (+1600) een vork toe waardoor Jeroen zijn stuk terugwon maar hij stond nog atlijd volledig verloren. Zijn tegenstander gaf een paar schaakjes en pakte een pion maar hij had gemist dat Jeroen deze dame kon pennen en hierdoor de dame won. Schwindel complete! Jeroen had zijn eerste punt binnen.
Resultaat: 2,5/4
Dinsdag spelen we maar één ronde maar het belooft een lastige te worden. Ian speelt op bord 5 tegen Wlogalski O. (+1800), Thomas speelt tegen Gijsen S. (+2100) op bord 8, Quinten zit op bord 10 tegen Terryn E. (+1900) en Jeroen speelt tegen Visse B. (+1700) op bord 33.

*vuurwerk: als we 4/4 halen hebben afgesproken om de meegebrachte vuurpijlen van Ian af te steken. (dit is geen grap!)

Groetjes Thomas

Geen opmerkingen: