Zoeken op het internet

Google

woensdag 8 juni 2016

Vervolg Memorial Van LeeuwenRonde 7:  Xavier mocht wegens forfait van Robbe Guus terug toekijken.
                               Volgende week is hij zelf op reis en mag hij nog eens rusten.
                               Sven met wit kreeg tegen Nele Vanhuyse een zijvariant van de Siciliaanse Taimanov op het bord voorgeschoteld.
                               Na zet 12 werd zijn stelling steeds beter tot hij een stuk won, maar wegens tijdnood kreeg Nele,op twee seconden van het einde, haar stuk terug.
                               Sven legde de klok stil en claimde remise. Maar de arbiter was reeds naar huis en dus is het afwachten of hij remise zal krijgen.
                               Tijdsbeheer is ook een belangrijke factor in het schaakspel!
Ronde 8: Sven speelde met zwart remise tegen Frederik Roels (2008). Na ongeveer gelijk te komen uit de opening blunderde Frederik een pion weg in het dame-eindspel. Sven had kleine kansjes maar kon deze bij goed tegenspel toch                       niet uitbuiten. Xavier genoot van een cruise op de Middellandse zee en kreeg dus geen punt.
Ronde 9: Sven won van Koen Vandevelde (1494). Na de Siciliaanse opening werden er snel veel stukken geruild. De dubbelpion die Koen had, werd een tripelpion, omdat Sven een positioneel pionoffer deed. Hierdoor kwam hij actiever                           te staan met al zijn stukken en kon hij uiteindelijk winnen. De ratingprijs -2000 mag hij ook mee naar huis nemen.
                               Xavier miste een prijs in zijn categorie door te verliezen van Wouter Ninclaus met zwart in de d4 variant van het tweepaardenspel.

Xavier

Geen opmerkingen: